Gullviveskogen

Vila mellan träningspassen – i gullviveskogen. Som vanligt mobilkameran… trodde jag ropat in en Nikon D70s häromdagen men det visade sig att reservationspriset inte var uppnått, så jag fick den inte… Konstigt.
13-05-09_1319
Sin tränar på att hämta får. Idag var fåren inte så medgörliga och hon förstår inte riktigt det där med att trycka på och hålla ihop dem. Mina får kan verkligen utmana hundarna, speciellt när de kommer ut på stora ängen och det är varmt ute….
Men väldigt nyttig träning. Det är lätt att lura sig och tro att hunden kan hämta bara för att den gör en snygg utgång och fåren kommer. Vanliga träningsfår springer ofta till folk så fort hunden kommer upp bakom. De här fåren gjorde inte det idag (ibland gör de det) så idag fick vi ta lite hjälp av mormor för att hålla ihop dem. Sin blev nog väldigt förvånad där borta när fåren började sprida ut sig och vägra gå….
Det är svårt få henne att starta bra åt vänster när det blir längre håll. Hon vill gärna gå rakt på för att sen slå ut när hon närmar sig fåren. Hon har väldigt fin känsla för balans och jag tror hon kommer lära sig av erfarenhet om hon får hämta lite åt vänster nu.
Jag provade i morse att skicka henne på ett litet hämt utanför 25.an. Fåren låg och vilade i backen utanför men hon såg dem inte. Hon letade och letade men såg dem inte förrän vi var väldigt nära. Det är ju också en erfarenhet en vallhund behöver, att söka och lokalisera fåren. Att lita på att det finns får därute som de ska hämta. När hon väl såg dem så var det inga problem alls, då hämtade hon så fint så. Sötnosen. Hon har charmat in sig ordentligt hos Torbjörn och han säger att hon kan stanna här… 😮
13-05-09_1326
Knutmannen bland gullvivor. Vi körde en liten  bana idag och oj vad trött han blev. Ja, det blev Sin också förresten. Tungan hängde lååångt ner. Nästan så man blir orolig att det är nåt fel på dem. Bara för att solen skiner lite…