SM-träning och försvunnen Tilda!!!

TILDA är FÖRSVUNNEN sen igår!

Stackars lilla svarta kelpien Tilda försvann igår när Malin var ute och promenerade på Upplandsleden i Knivsta. Matte Karin är i Canada så det är helt galet traumatiskt. Fy så frustrerande att vara så långt borta och veta att hunden är försvunnen. Tilda är väldigt skygg så det lär inte bli lätt att få tag i henne innan matte kommer hem. Efter träningen idag åkte Malin och Anja dit igen för att leta vidare. Polisen är såklart informerad och de har knackat dörr, satt upp lappar. Usch vad jobbigt! Vad kan man mer göra??

SM-träning

I dag hade vi sista träningen inför SM med träningsgruppen. Jag googlade och hittade en bana av Peter Holmberg som är en av SM-domarna, Lars Bang från Danmark är den andre.
Ag3 torsdag
Vi fick göra om lite eftersom vi var för få för att flytta alla kf-hinder så det blev slalom åt båda hållen i stället för balansen.

Regnet öste ner och det är ruggigt kallt. Men det känns ändå bra att vi trotsade vädret och körde. Fame gick bra, tycker jag. Jag börjar få grepp om hennes sena låsningar på hindren men blev sen ett par gånger som hon räddade. Provade Jakko-svängen på slutet vid 19 och det tog hon rätt bra. Kommer nog inte göra den på SM… då blir det nog framförbyte i stället. Har tränat den för lite.
Hade tänkt köra med Ettan men avstod pga regnandet. Tror inte det lyfter henne något inför SM. Vi har tränat en hel del hemma och hon börjar bli riktigt pigg tycker jag.

Sen vände vi på banan och körde en variant med start hopp-hopp-gunga. Det blev också en rolig och flytig bana som Fame gick bra på.
Knut fick också köra den banan och han bättrar sig sakta men säkert. Han behövde tre försök för att hajja att gungan var hal och att man måste bromsa lite för att hänga med ner. Svårt det där för en orutinerad hund att bedöma. Ja det var svårt även för rutinerade såga jag 🙂 Han rev bara ett enda hinder och då stod jag ivägen 🙂 Nu ska inte Knut vara med på SM tack-o-lov men han är anmäld till lite andra tävlingar nu… skoj!

Efteråt blev det fika och lite diskussion om SM-domarna, har dom några specialiteter? Sånt tycker jag är väldigt roligt att analysera.