Apropå uppvisning på kalas…

Här är en annan skön bild från ett annat kalas sisådär ganska precis 10 år senare 🙂


Med mig som herde på islänningen Ari fick Fame göra sitt (och efterföljande hundars) paradnummer. Krypa under grinden och hämta de dolda fåren i 25-an-skogen. Inga får syntes när hon kröp in i hagen och just det jobbet, att kunna skicka hunden för att hämta dolda får, det är bland det häftigaste jag vet när det gäller vallning. När jag började med vallning kunde jag aldrig tro att det skulle gå att lära min hund detta. Men det gick, allihop har faktiskt lärt sig det.
När hon hämtat dem fick hon driva dem efter oss ner för vägen till träningshagen. På bilden har vi drivit iväg dem under staketet och in på fältet och deltagarna får välja vilket håll fåren ska gå. Himla skön känsla att valla från hästryggen.

Ett svar på ”Apropå uppvisning på kalas…”

Kommentarer är stängda.