Vi tränar på

Kort rapport från vallhundarna på Seglinge och vår nya traktorförare…
Som vanligt en fodringsrunda på morgonen. Idag fick Peace hjälpa till och hålla bort tackorna. De andra två morgnarna har hon fått vänta utanför hagen, tyckte det var lagom uppvärmning för henne. Inga problem, hon är väl grundtränad och har snällt stannat utanför hagen. Hålla bort tackorna var såklart inget problem, kändes som hon gjort den övningen förut 🙂
Sen fortsatte det med traktorjobb utan vallhundar. Ettan fick åka med , hon är lite bortglömd för dagen och nu vill hon med. Är väl ingen större belöning men hon ville ju… Spånade upp hos tackorna och skottade ut det sista ur den främre delen av stallet. Det var verkligen på tiden! Ettan satt nöjd på förarstolen och kollade läget.

Sen blev det 25.an en stund. Fame fick träna lite, det är rätt sällan det blir av – hon kan ju liksom redan. Men oj vad nyttigt det är att göra lite grundövningar! Och hon riktigt lyser när hon får vara med och träna, känner att jag inte är riktigt rättvis på den fronten. Hm.
Peace fick träna lite höger/vänster. Hon chansar lite ibland men det känns att hon är nära förstå dem helt. Kanske kan hon jättebra med matte Maria? blir ju alltid lite knasigt med ny förare. Hon flankar fint på cirkeln. Är lite onödigt snabb och jag tror jag ska försöka få till en fålla i stället så hon inte får upp farten. Men mycket är ungdomlig iver också. Fick fösa en del och där har hon bra känsla för att få med alla och fullt fokus framåt. Lite för fort även där men vi tragglar på, tror det är bara vara tålmodig som gäller så kommer tempot. Sia blev ju bra när hon fick börja fråndriva riktigt långt. Då lugnade hon ner sig…

Knut körde jag cirkel upp till balans. Tryckte honom några gånger och järnvägar vad han håller ut. Intressant för är jag riktigt petig så ser jag även i 25.an hur han sniper in lite innan 12. Det är naturligtvis här jag kan lösa hans problem med utgången. Det känns mycket bra och han svarade fint på den träningen.

På eftermiddan stannade jag en stund och tränade hos Anna. Peace och Knut fick köra en sväng båda två.

Och sen blev det Uppsala och gymmet för min del. Är riktigt roligt föra journal över träningen och se hur vikterna ökar för varje gång! 

Vad mer hundigt ? Jo just det, Fame har lärt sig stå på pallen (lilla Ikea-badrumsmodellen)! Alla fyra tassar på igårkväll! Åttan runt mina ben kommer ta tid, men hon är ju 8 år så inlärningen kanske inte går så snabbt längre?