SM Priser och Hälskokoll

Glömde berätta om priserna på SM… Sia vann en 15 kg säck hundmat från Hundköket, en fleecjacka med SM-logga, två t-shirt med SM-logga,, en stor påse godis, två kepsar, en softshelljacka och t-shirt som är jättestora SAMT en riktig röjsåg!!!

DET KALLAR JAG PRISER 😀

Igår var jag hos sjukgymnasten Kjerstin Pettersson med tävlingshundarna för en hälskokoll.
Sia var förvånansvärt fräsch för att vara snart 9 år och ha gått en tuff säsong. Hon har en liten varning i höger armbåge som jag ska hålla koll på. De gamla skavankerna var inga problem vilket var skönt.
Kelli är i fin form men Kjerstin hittade lite ömhet i ryggmusklerna och tyckte att Kelli ska stärka upp de små proprioceptiva musklerna. Man lurar sig på att hon har stora fina limpor över ryggen, därunder kan det nämligen vara helt tomt på micromuskler eftersom hon är så explosiv och mest använder de stora snabba musklerna.
Hon tyckte absolut att jag skulle ta det lugnt med att sätta igång henne för fullt nu efter valparna. Hon har sett många många tikar som kommit med framförallt ryggproblem efter att ha satts igång tidigt efter valpning. Exakt detsamma sa ju Audell för många år sen, när Fame hade sin första kull. Så det blir ingen hårdträning för Kelli på ett tag. Kanske nån tävling mest för att träna men inga större påfrestningar.
Knut har ju haft problem med en lårmuskel till och från under hösten och Kjerstin tyckte han skulle gå till veterinären för att få en antiinflammatorisk kur, vila och sen stärkande träning.

Så nu har vi fått lite att göra i vinter för att komma igen för fullt till våren!

Förresten, angående det här med vad som sliter mest, träning eller tävling? Jag är av den uppfattningen att tävling generellt är mindre påfrestande än träning. Det är på träning man nöter,  jobbar igenom saker. Det gäller både vallning och agility. Det blir till att ransonera och planera träningen klokt. Och komplettera med mycket fysträning.

Lille Valp då?
Ja han fick bara käka lite Frolic hos Kjerstin. Han är så himla go lille Hassel.

3 svar på ”SM Priser och Hälskokoll”

  1. Vilka priser, då känns det att det är SM!!!!

    Vilken Kerstin går du hos? Har tyvärr inte hittat någon bra här uppe…

    Håller med om att träning sliter mer än träning 😉

Kommentarer är stängda.