Bordercolliekull

FÖDD 1 JUNI 2002

Mor: GK Vallh Kelliegårdens Future Fame

Far:
GK Vallh Svarthalls Zäta

Arbetsbeskrivning på Fame & Zäta

Kullöversikt
 


Atas, Fara, Winda, Fame, Medde maj 03

Seglinges Medde
V1415/2002
06.20 hane
380 g

Klubbmästare-03 i Södra Dalarna!
30 augusti blev Medde klubbmästare! Det var på en ÖK-bana och nyklippta texeltackor. Alla mötte alla. Hundar som ej startat förut erhöll 10 poäng extra och SK-hundar fick 10 poängs avdrag. Medde fick ihop 75 poäng!
Ninnie fick ge honom några stödkommandon i utgången eftersom han aldrig hämtat så långt förut. Han skötte sig utmärkt och fick 39 poäng i hämtet!
Meddes uppfödare är MYCKET STOLT! Supergrattis Ninnie!

030809
Medde imponerar!
Medde har varit här på Seglinge och tränat vallning. Han visade mycket imponerande takter! Fin stil och koncentration. Lugn och lydig med bra djurkänsla och hantering. Mycket motor. Bra avstånd, stopp, flankerar jättefint, fina drivningar. Han börjar få grepp om fösningen och även hämtet fungerade fint. Vilken kille!!! Snyggt jobbat Ninnie! Nu ser vi med spänning fram emot LP i höst!


Klicka ovan för större bild

 • Medde har egna får hemma på gården.
Seglinges Palle
V1416/2002
07.55 hane 425 g

030809
Palle har varit här på Seglinge och hälsat på. Självklart stod vallning på schemat! Palle påmiinner mycket om sin pappa Zäta och även om sin bror Atas när det gäller vallningen. Han är stor och maffig med mycket vilja och mycket motor men är ändå en rätt lugn kille. Mycket social och trevlig både mot hundar och folk. Han är fortfarande ganska busig i vallningen och har inte kommit så långt där. Matte och han har fortfarande delade meningar om en del saker ;-) 
Men det tar självklart längre tid att utvecklas när man inte har egna får att träna på. Vi fick ändå se en hel del lovande takter, framförallt verkar han ha mod och djurkänsla. Trots en del inrusningar så gör han inget fult (biter inte). Ska bli spännande att följa honom!
Palle tränar även spår och siktar på start i appellklass i höst.

Palle har gått vallningskurser

Seglinges Atas
V1417/2002
08.15 hane 415 g

030809 Atas börjar bli riktigt duktig i vallningen nu. Han klarar att hålla flocken själv och börjar visa både stil och koncentration.  Han är förutseende och har bra balans och djurkänsla. Ia får fortfarande jobba med "tummen i ögat" då han kan göra nån inrusning ibland, dock inget fult. Avstånd och flanker finns där också. Atas har mycket vilja och motor.
Atas går även på spårkurs och är jätteduktig.
 • Atas har gått på vallningskurs hos Ingela Danielsson
Seglinges Frillan "Valsa"
V1418/2002
08.45 tik 375 g


030731 Valsa är mycket lätt att jobba med då hon har det mesta naturligt gällande vallningen. Bra avstånd, balans, förutseende. Mycket motor och jättelydig. Fame har varit några gånger hemma hos Valsa och hjälpt till att valla in deras får. Numera klarar Valsa att hantera sin egen flock. Fåren var väldigt tröga att flytta (stor flock med många lamm) och det är roligt att se att Valsa begåvats med mod och tryck att flytta dom.
 • Valsa har en egen flock får hemma
  .
 • Valsa har gått på vallningskurs hos Ingela Danielsson

Seglinges Winda
V1419/2002
09.05 tik 400 g

winda.htm
030725 Winda är en liten stjärna! Först var hon här på intensivträning och hjälpte Fame att ta fram fåren för träning. Det gav väldigt mycket och då öppnade hon upp avståndet igen. Hon är lite tajtare åt vänster men även det hållet fungerar ok nu. Efter 2 veckors "vila" var hon här i kväll och vallade som aldrig förr! Fin båge, fina stopp, fina flanker, tar ut dom snyggt ur fållan - vad kan man mer begära!!?? Att hon sen är en läckerbit med stil och koncentration gör ju inte saken sämre!
Winda siktar på LP eller ÖK i höst.
Winda tränar även lydnad och lite agility. Hon är klar för lydnadsettan men har blivit skrämd på platsliggningen av en annan förare som skällde på sin hund. Så nu jobbar hon intensivt med den biten och det ser väldigt bra ut för dagen.
 • Winda är hos Ann på halvfoder
 • Winda har gått på vallningskurs hos Ingela Danielsson
   

Seglinges Fara
V1420/2002
09.20 tik 360 g

030809 Fara varvar kanonrundor på fåren med busiga inrusningar. Beror säkert på att det blir långt mellan träningstillfällena. Hon är en riktig liten pärla! Ja, inte så liten... hon är faktiskt störst av tikarna och lik Fame i kroppen. Hon har mycket vilja och motor. Hon vallar med stil och koncentration och bra avstånd.
Fara tränar även lydnad.

 

 • Fara har gått på vallningskurs hos Ingela Danielsson

Valparna är uppfödda på Precept Puppy.