Tävlingsträna på IK1-bana

Söndag 23 april 2017 kl 10-12.00 – anmälan från 9.30.

Du kör en IK1-bana som om det vore tävling. Max 10 starter.
Individuell analys efteråt. Instruktör: Eva Karlsson

Kostnad 150kr/start – betalas på plats före start, vaccinationsintyg uppvisas.

Anmälan till Eva via sms 070-5903636. Skriv namn, hund, klubb.

Medlemmar i SULVK har företräde.

Plats: Seglinge 55, Almunge,

Knut och Anna

img_3086
Anna och Knut efter ett lyckat träningspass här hemma.

Under senaste året har Anna och jag tränat mycket ihop med kullsyskonen Bonus och Bernie. Anna har två hundar härifrån rip Flugan och Snodden. Det har inte blivit så mycket vallning eftersom Anna inte har egna får och jobbar mycket.
Men nu med Bonus ska det bli andra bullar!

Vi har gjort en deal att jag tränar Bonus och Anna tränar Knut. En winwin-deal eftersom jag har lite svårt hinna med träna alla hundar. Vi har så roligt när vi tränar och alla gör stora framsteg hela tiden. Bonus och Bernie utvecklas fint och ekipaget Anna Knut likaså.

I helgen var det dags för Anna och Knut att prova vingarna på tävling. Det var en svår IK1 i Alunda och de gjorde ett fint jobb med de snabba tackorna. Nu skulle Anna hem och studera tävlingskalendern, ska bli spännande se var hon hittar!

Knut klubbmästare!

 

Knut fick reperesentera flocken på årets KM. Det var så många anmälda så vi fick begränsa till en hund per förare under dagen, totalt 35 starter. Han är så stabil och fin att köra, gör precis det han ska. På bilden ser vi klubbmästarna i alla fyra klasserna. Från vänster Cimastavens vinnare Tammy med Becka. Siancupen vanns av Gunilla och Freddie, Brassekannan av Karin och Nova. Balderstaven av mig och Knut. Roligt!
Vi hade en härlig höstdag hos Birgitta Ulväng i Örsundsbro. Många SULVK-are var på plats och alla bjöds både på fika och lunch under dagen. IMG_0939
Foto: Ann Björkenius

Knut håller fint i kroppen just nu och har fått göra två tävlingar i höst. En andraplats i Åkersberga och nu vinst på KM visar på vilken fin hund han är.  Jag vågar inte hoppas att han ska hålla för tävling flera dagar i rad. Jag är nöjd med att han kan göra lite småjobb här hemma och tävla nån gång ibland.

Storvreta IK2 och Knut!

Idag har vi haft vallhundstävling i Storvreta. Efter fantastiskt vårväder en längre tid så smällde det till idag med snö! Trots den käftsmällen så lyckades vi göra en bra tävling, så himla roligt med så fin sammanhållning i klubben. Alla sliter och hjälper till och är engagerade. Gillart!

Tävlingsmässigt gick det sådär. Sia tog visserligen en 5.e plats. Men. Det var svårt och roligt. Utmanande och jobbigt. Tungt och klurigt. Häftigt och frustrerande. Men mest roligt 😀
Djuren satte verkligen hundarna på prov och man fick ingenting gratis. Varje meter av banan måste jobbas annars vinglade djuren iväg eller tog en egen väg. Hade hunden inte grepp så försökte de sticka till hanteringen. Sia gick egentligen rätt bra. Hon hade lite svårt hålla draget och linjen, speciellt på den långa krossen där både får och hund försvann mellan två små ”öar”. Hon var rätt lydig men både hon och jag var ringrostiga, framförallt jag…. (det gäller på att erkänna sånt 😉

Kellli hade jobbigt lyfta flocken men kämpade på fint och hämtet blev ok. Sen körde det ihop sig i fråndrivningen kan man säga. Vår akilleshäl är det där med att släppa drag. Idag var det drag att hålla i och det gjorde Kelli. När jag bad henne släppa tog hon fel ett par gånger och blev vid ett par. Vi måste verkligen få ordning på det där. Poängen tog slut när fåren fastnade på en ö. Eller var det kanske att vi vände fåren och typ tappade dem av linjen sjutiioåtta gånger…

Det var roligt se att det faktiskt GICK att köra fina rundor. Gunnel o Mirk samt Kristian o Race gjorde det riktigt bra på 91 och 89 p. Stort grattis! Sånt ger hopp!

Nu ska det bli kvalitetsträning med landslaget i helgen. Hoppas vi kommer tillputsade nästa vecka och tar revanch!

Det absolut roligaste för min del idag var Knut! Han var med och ställde ut hela förmiddagen, hämtade in stora flocken över hela fältet och vet ni….. Efter att han vilat i bilen studsar han ut utan minsta ont. Jag vågar inte säga det men jag tror det där benet peppar peppar är fr…t. Hurra!!! Nästa vecka är det hans tur att försöka sig på att tävla, det är nästan ett år sen sist så om Sia var ringrostig efter ett halvår… vad ska då inte han vara? Haha bra ladda upp med bortförklaringar i förväg 😛

Lyssna på hur domaren dömer!

Så här roligt ordnar ”min” vallhundsklubb i samband med sitt årsmöte:

”Boka in söndag eftermiddag den 23 februari kl 14.00 redan nu! Domarna Ingela Uhlås och Lisbeth Iller Jonsson kommer att prata om bästa vägen på tävlingsbanan samt dela med sig av dom senaste nyheterna inom bedömning både för nöt och får.

Därefter bjuds det till kafferep med kakbuffé och årets roligaste möte inleds.
Vi kommer att ha prisceremoni där vandringspriserna kommer att delas ut.

Årsmötet hålls i Funbo Församlingshem vid Funbo k:a, väg 282 mot Almunge/Knutby.

Varmt välkomna! Sulvk´s Styrelse”

Har du möjlighet rekommenderar jag verkligen att åka dit. Hur många gånger har man inte undrat vart tusan poängen försvann…? Ladda med frågor och kom!
Gå gärna in på Facebooksidan och klicka i att du kommer så de som ordnar med kakbuffén vet hur mycket som behövs.

Novemberträning och jubileumsfest

hundar_nov2013Hela flocken samlad.

November bjuder på fortsatt fantastiskt bra höstväder. Har väl aldrig haft så mycket sol under en novembermånad!
Jag njuter och passar på att vara ute så mycket som möjligt, har en hel de vallningslektioner och klämmer såklart in lite egen träning också.

Kellis tå hade ett litet bakslag för en månad sen så hon har tagit det lite lugnare och haft tassen lindad. Men nu verkar hon fit for fight igen så jag provar låta henne slippa lindan igen. Peppar peppar…
Knuts träning trappas upp sakta men säkert och han är så rolig att träna, en njutning varje gång! Han är verkligen nåt speciellt den hunden!
Fame har blivit svagare i kroppen och det börjar bli jobbigt, jag har lite svårt att inse det men tiden börjar rinna ut och det känns naturligvis. Men hon är pigg och lycklig när hon väl kommer igång. Ettan är ju ännu äldre än Fame, hon sover ibland hela dagarna för att sen glimra till och fladdra iväg på pappisflöj, senast igår faktiskt. Hon är så himla rolig, ett riktigt lyckopiller.
vallning_nov13
En konstig bild kanske men den visar en lite annorlunda utgång som jag skickade Sia på häromdan, måste ju försöka variera lite. Följa staketet på vänster sida, igenom grinden, slå ut vänster igen och hämta längst bort i bild. Hon kan ju marken som sin egen tass så det blev inte särskilt svårt. Nöjd ändå att hon fortsatte vänster efter grindhålet, lätt annars att skära där eftersom det finns mer plats åt höger.

I lördags var det jubileumsfest i SULVK. Festkommittén hade verkligen lyckats med en riktig fullträff, det var verkligen jätteroligt. Först en välkomstkommitté med hemgjorda, väldigt fina kostymer. Sen blev det tipsrunda, lekar och linedance med inhyrd instruktör. Och på toppen en kanongod buffé och fantastiskt tårta. Tacka snälla för att ni ordnade detta!
festkommitte jubileumstarta

KM Sulvk

Vera och Hassel hade syskonbus på vallhundstävling. Foto: Petra Strand

Idag var det klubbmästerskap i min hemmaklubb SULVK. Jag deltog med Kelli och Sia och den insatsen kan vi glömma. Båda var olydiga i hämtet. Med Kelli blev det för svårt att styra eftersom fåren var väldigt dragiga, straffet när man är olydig i framdrivning… Sia och jag kunde inte dela idag. Vann gjorde Kjapp-husse Kenth och det var ju roligt.

Roligt också att ”pysslingen” Windanns Dolph vann nästa klass med matte Åhza, dem som vi brukar träna med ibland.

Tycker vi fick till en bra tävling och det var väldigt trevligt hela dagen. Roligt att träffa så många klubbkompisar. Klubben bjöd på lunch som Malin T hade lagat och den var verkligen supergod! Imponerande att få så lyxig mat sådär ute i skogen!

Hassel fick följa med och träffade syrran Vera. Hon tog kommandot direkt och ni ser ju…

Hassel skötte sig fint och jag passade på träna lite inkallning i svåra lägen och det funkade över förväntan. Han vet vad han heter lillbubben!

Nu väntar jag på att finnarna ska dyka upp!