Rängen Cup

Rolig tävling i vackra Östergötland på gården Stafsäter. Två dagars IK2 och poängen för båda dagarna räknades ihop för att kora pristagarna i Rängen Cup.

Stor fin bana med ca 400 m hämt och 500 m drivning, delning och fålla. Vackra, känsliga gotlandsfår.

Efter att inte fått fram kommandon i motvinden på SM var jag helt inställd på att i första hand få tillbaks styrbarheten i framdrivningarna. Hassel startade först dag 1 och nånting hände i upptaget för plötsligt låg han platt och fåren drev iväg. Jag blåste vänster och inget hände. Blåste vänster igen, inget hände. Tyckte det var konstigt eftersom han nyss lyssnat på stoppet. Blåste flera vänster i rad och då drog han vänster men alldeles för mycket så han vände djuren. Kände mig helt uppgiven, vad är det med hunden. Fick stopp på honom och visslade höger. Inget hände. Nästa vissling tog han och jag beslöt mig för att bara köra lydnad hela framdrivningen, struntade i att korrigera linjen. Sen gick resten av rundan jättebra. När jag gick av kom domaren fram och ”skällde” på mig för att jag gett upp. Jag sa lite irriterat att han vände ju för tusan djuren på framdrivningen…. (sämre kan det nästan inte bli liksom)”. ”Jag hade kompenserat för det, nåt hände med utställarhunden.” Både nöjd och ångerfull gick jag av banan. Nöjd att Hassel var tillbaks som lyssnare. Ångerfull att jag inte kört mer tävlingsmässigt trots strul. Knuten näven ända in i mål brukar vi ju säga 😉 Rundan räckte till en 7.e plats. Andra dagen gjorde vi ett jättefint hämt och Hassel gick verkligen kanonbra hela vägen. Däremot missbedömde jag en grind och styrde klockrent förbi i tron att fåren skulle gå igenom. Det räckte ändå till en 4.e plats och totalt 4.a i Rängen Cup. Duktig Hassel!!!

Kelli gick jättebra båda dagarna och tog placeringarna 2 och 1 och det räckte till en sammanlagd seger i Rängen Cup. Verkligen jättekul att äntligen få vinna med henne!

rangencupfinal
Rängen Cup final 2016 1. Eva o Kelli 2. Pamilla-Lil 3. Charlotte – Dave 4. Carina o Bill 5. Zonja o Tease
rangencup2
Rängen Cup dag 2 1. Eva o Kelli 2. Kristoffer o Peg 3. Karin o Trip
rangencup_dag1
Rängen Cup dag 1 1. Charlotte -Dave 2. Eva -Kelli 3. Pamilla-Lil 4. Mikaela – Quynh

Foton: Ulrika Eriksson