Silver på KM!

Igår kväll körde vi KM på klubben. Mycket trevlig liten tävling och det är så roligt träffa alla! Malin Tångring dömde och hade gjort trevliga utmanande banor. Speciellt hoppklassen fick man klura ordentligt för att hitta till slalom. Skoj!! jag älskar sånt!

Knut debuterade i sammanhanget och jag är jättenöjd med honom. Han gjorde en fin start i agilityloppet men strulade så han trillade av balansen och hoppade upp med baktassarna igen. Är väl inte riktigt nöjd med det kontaktfältet men ser det som en tillfällighet, han behöver massor av rutin. Resten gick jättebra förutom att han hoppade över nån pinne mitt i slalom. Samma där, han behöver rutin för att hitta och anpassa rytmen när han kommer in i den med olika tempon. Andra loppet gjorde han felfritt ända fram till slalom och han satte även ingången. Sen gjorde han likadant där, hoppade över nån pinne här och där. Men i det stora hela är jag verkligen jättenöjd med honom.
Brorsan Prim debuterade också och även han gick kanonbra, några småmissar bara.

Fame gick ett fint agilitylopp och sen tappade jag henne bakom ryggen i kombinationen före slalom.  Varför kan jag inte TITTA på hunden, nu är det andra gången jag kastar bort resultat på grund av slarv. Ska verkligen skärpa mig i framtiden. Det är så uppenbart nu att de flesta av mina fel kommer av att jag ligger före hunden i handlingen. Jag måste vara MED hunden. HUR SVÅRT KAN DET VARA?
Nu redde det upp sig så det kostade ”bara” en jättestor sväng men såklart massor av tid. Dessutom tappade vi tid på att jag inte hann undan i ett framförbyte på slutet, suck. Men jag är jättenöjd med placeringen 2.a bakom Anja och Zorro! Grattis Anja!!! Swift o Malin fick en rivning annars vet vi alla vart vinsten hamnat :mrgreen:

Ettan gick bra första loppet och var precis som på SM seg i det andra. Räckte ändå till en andraplats efter Lisa och Ella. Grattis Lisa! och Grattis till Karin o Tilda som vann medium!!

Här är några bilder jag fått av Petra Strand Fame från SM. Lite skoj se A-hindret, att hon verkligen gjorde ”sin grej” innan vi körde vidare. Lite nöjd med mig själv där, att jag inte drog iväg från första bilden.

fame_sm09_nave
Är lite förvånad över mig själv att jag tydligen helt anammat detta med att visa hunden med knuten näve 😮 Det är inget jag tänker på att jag gör, det har bara smugit sig på mig. Men, jag är bra på att härma så förmodligen är det väl det jag gjort. Det är många som kör den varianten numera. Förr så pekade jag alltid, nu liksom ”drar” jag runt hundarna i det osynliga snöret… 🙂 På bilden ovan är vi på väg in i tunneln som låg under balansen. Det gällde att få hunden på rätt spår och sen kuta som en galning för att runda balansen och hinna till slalom. Se banskiss nedan.

fame_sm09_slalom
På väg in i framförbyte efter slalom.

fame_sm09_spring
Full rulle mot A-hindret!

fame_sm09_ahinderfame_sm09_akontakt

Fame är på rätt ställe med framtassarna (och bak), tre tassar på kontaktfältet.

fame_sm09_tunnel
Det var det här loppet hon blev felaktigt diskad och strax efter denna tunnel springer hon förbi nästa och in under balansen. Tycker hon ser koncentrerad ut på bilden och att det är konstigt att hon inte tog tunneln.

Large lag agility
Skissen stämmer inte riktigt med verkligheten. Hela banan var mer vriden åt vänster. Ingången till nr 5 låg lite mer förskjuten åt vänster så föraren fick verkligen runda balansen och tunnelns utgång pekade mer mot A-hindret. Nr 13 låg med dold ingång, mycket närmre balansen. Jag gjorde fb 12-13 och 13-14 eftersom Fame inte är lika bra på skick nuförtiden. Hon hittade inte ingången till 14 utan sprang under balansen. Domaren blåste disk och jag fick omlopp. Jag körde aldrig omloppet eftersom laget diskade ut sig.