Andrarum!

Till Final !!

Gått kurs torsdag och fredag för Mosse o Joel. Har fått massor av bra tips inför vinterträningen! Nu ska här tränas delning, sortering och mycket annat!

Lördag tävling
Sia gick mycket bra IK2. Startade som 19.e hund och gick upp i ledning på 77p. Tyvärr visslade jag fel håll två gånger på slutet. Fick väl åt nerverna 🙂 när det gick så himla bra. Det gjorde att vi tappade en hel del poäng på både delning och fållan. Vann gjorde Ingemar m Dee på 81. Sen var det 5 st på 77 och för min del blev det en 5.e plats. KUL!

Knut gick sådär i IK1. Kom för snävt i upptaget och sen blev det vingligt så jag provade fråndriva hela rundan, missade grindar och linjer så det stod härliga till…. Tror vi fick 65 p ungefär.

IK1-banan i Andrarum. Man hämtade från kullen till höger. Fåren stod på kullen till vänster. Drivning runt vassen mitt i bild Härlig naturbana med roliga svårigheter! Klicka för större bild.

Söndag tävling
Knut
började i IK1. Idag hade jag bestämt mig för att inte låta honom bli snäv. Kostade 5 p i utgången pga alla extrakommandon. Sen gick resten riktigt fint. Fråndrev idag också och kom runt på 79 p. Vet inte hur långt det räckte men uppenbarligen blev vi 5.a totalt lördag-söndag eftersom vi gick till FINAL! Jippi!

Sia gjorde en fin utgång men hade jobbigt att lyfta djuren idag. Blåst, regn och motvind kanske gjorde sitt till? Vi jobbade oss runt men hon var lite seg hela vägen. Ca 68 p och då hann vi inte göra fållan.

Vann gjorde Peter m Vicke på 94 före Dogge o Roger på 93.

Finalen
Rolig finalbana i IK1-backarna. Sned framdrivning, malteserkors och öppen fålla. Samma bana för både IK1 och IK2 med lite längre hämt för IK2-hundarna.

Knut o jag började. Han gick ut fint men stannade kort, bra framdrivning och sen strulade det en hel del i korset och sen hann vi inte göra fållan men det räckte ändå till en andraplats! Det känns som ett roligt avslut på en härlig helg!
Vann gjorde Marianne o Meg!
IK2-finalen vann Gunnel o Kvikk före Roger o Dogge.
Många grattis!

Hade bra därute!
Eva som fortfarande är i Skåne