Folksam Cup

Folksam med Monica i spetsen hade med små medel ordnat en jätterolig tävling.
Jag har aldrig varit i en sån hall som Munktellarenan förut. Förmodligen ett säkert tecken på att man har för många några år på nacken… Multiarena kallas det tydligen. Fint var det och det funkade hur bra som helst med agility där inne. Tartarmatta (tror jag det heter) var underlaget och det kändes väl ok. Largehundarna halkade ordentligt coh det är inte lika bra som konstgräs.
Nu var det Breeders Crown mässa samtidigt så det var ett lite annorlunda arrangemang mot vad man är van med. Träffade några gamla travbekantingar också. Kul!

Ann och jag åkte tillsammans. Tyvärr hade vi inte marginalerna på rätt sida och missade finalen med en hårsmån. Det var två lopp som lades ihop och de bästa gick till final. Flipp nollade agilityloppet och var så nära så nära en fullträff även i hopploppet men han fick en stor sväng på slutet och Ann hann inte räta upp honom till hindret så det blev disk. Det var lite surt. Tror aldrig jag sett honon gå så stabilt nånsin. Bra jobbat Ann!
Ettan kom tvåa i agilityloppet så vi hade en finalplats som på dukat bord men… ringrostig matte hade alldeles för bråttom i starten och släppte iväg Ettisen på fel hinder. SÅ klantigt!
Sia körde jag så lugnt det bara gick eftersom hon hade problem med underlaget. Jag provsprang med henne utanför och det var lite Bambi-varning. Agilityklassen hade mjuka svängar så där var det inget större problem, hon gick bra. Gjorde kontaktfälten fint förutom att hon tog helt fel på gungan. For som en katapult utan den minsta ansats till stopp för att få ner den. 5 fel. Hopploppet var felfritt men hon halkade otroligt mycket. Jag fick stå och vänta på henne flera gånger medan hon halkade fram till position. Vår sammanlagda tid räckte inte till finalen.
Till final däremot gick vår klubbkompis Anja och Zorro och de kom femma i finalen. Jätteroligt! De blir bättre och bättre och det är så kul när andra raser än bordercollie kan hävda sig i large! Grattis Anja! 

Summa sumarum är jag helnöjd med hundarna. Själv är jag ringrostig som tusan efter 6 veckors agilityvila. Det var en nyttig genomkörare inför nästa helg då vi ska till Rättvik och bland annat försöka kvala lilla laget till SM!

Grattis till Finalvinnarna!

Malin & Arwen (large)
Erik & Tiger (medium)
Sven & Viggo (small)