Dee hälsar på

Seglinges Dee bor hos Therese Ledin och är en av valparna från Flaxakullen som föddes här i höstas. Jag har avelsavtal på Dee vilket betyder att hon kan få en kull valpar här om några år. Jag har lovat Therese att hjälpa dem med vallningen och nu har de varit här ett par gånger och provat på lite. Therese har fått valla lite med både Knut och Fame för att få känna hur det känns. Therese har även en kelpietik så nu är planen att vi ska försöka få igång Lara på fåren. Perfekt att ha en hund att träna sig själv på!

Dee är ju bara 3,5 månad så att börja med vallträning är inte aktuellt än. Däremot tycker jag det är bra om valpar kan få fårvana redan från början. Få vara med i stallet och i hagarna så det inte blir en big happening varje gång valpen ser får.
 
Så Therese har varit här ett par gånger och ”minglat” lite med fåren. Dee är inte alls tänd, är mest söt och gullig och intresserad av att äta fårskit. De går runt lite inne i fårhagen, går emot fåren så de flyttar sig, går på en stor cirkel för att sen gå emot fåren igen. Allt är helt lugnt och odramatiskt. Man kan säga att de samlar på goda erfarenheter!

(mobilkameran idag)

2 svar på ”Dee hälsar på”

Kommentarer är stängda.