Kanonsabotören

Kanonsabotören – härlig tävling!

Inte konstigt att Åtvidaberg skolat så många duktiga fotbollsspelare. Med såna härliga planer – och så många! – precis invid en vacker sjö med badplats. Härliga gångvägar och självklart fanns det ställen där hundarna kunde bada. Vilket toppenställe!!!

Som tradition smäller Solkanonen av kl 13.00 varje dag. Tänk att man aldrig hört talas om den? Känns som jag fått lite turism på köpet den här helgen! Väldigt annorlunda var det.

Pytteliten camping, egentligen hur gullig som helst. Minus att alla inte fick plats så vi fick stå på en grusplan (fotboll förståss) med allt vad det innebär när man bor i husvagn (läs grus i sängen)… Otroligt fräscha toaletter och duschar – riktigt lyxigt.
Att sen recepionen var i ett partytält är liksom sån där kuriosa som man kommer minnas.

Tävlingen var precis lika välarrangerad som jag förväntat mig. Superlativerna har ju haglat förr om åren om den här tävlingen så man var ju helt klart nyfiken. Detta var min första ”Sabotör”-tävling och det är väl tredje året den körs, tror jag. Tävlingen hade nog nästan allt. Fina planer, trevliga funktionärer, tydlig information, framhoppning, bra priser, rullande resultat som jag upptäckte när jag skulle åka hem, dom måste tyckt jag var helkorkad som smög in i sekretariatet och kikade över axeln på datorn… Det som liksom blev grädde på moset var alla försäljare som var där och den stort tilltagna serveringen med sittplatser under tak som gjorde det hela extra festligt. Skulle jag önskat nåt mer var det musik. Men det ska vi ta igen på vår egen tävling

Resultat?
Jag måste börja med att berätta att Anita och Toni tog två uppflyttningar under helgen! Sista pinnen i agility 1 genom vinst samt sista pinnen i hopp 2 genom en 3.e plats. Grattis!!!

Riktigt roligt var det att vi coachade varandra i några lopp, tittade på varandras banvandringar och gav lite tips och råd. Kändes lite som på VM…  faktiskt. Hoppas vi kan göra så fler gånger! Men nu blev vi ju plötsligt konkurrenter…

Sia har gått jättebra. Fyra felfria lopp med placering 6-6-6-8. De två agilityloppen blev lite hysteriska med ett par panikräddningar, konstigt att det gick komma runt nolla ändå. Agilitybanorna var ganska roliga, inte så jättesvåra men med lite olika handlingsalternativ vilket är roligt. Hoppbanorna var väldigt enkla, kunde varit klass 1. Det kan vara roligt ibland men inte baara såna!
Fame känns fortfarande tung och vi lyckades få till en hoppnolla resten slarvade jag bort.
Även Ettan har gått kanonbra och gjort fyra felfria lopp med god marginal till referenstiden. 9-18-10-? blev placeringarna. 18 i gårdagens hopplopp som hade 25 nollade ekipage… dvs över hälften! /tillägg: placering 20 i dagens hopplopp som hade 29 nollor av 55 starter/ Säger lite om svårighetsgraden på banan.

Knut har simmat en hel del och Busy har mest legat på soffan och vaktat sin plats

Stort grattis till klubbkompisen Malin o Arwen som drämde till och vann alla fyra loppen där nere. Imponerande!