Lammningen halvvägs!

 
Årets första lamm kom för en vecka sen.
Idag är det 7 av 15 tackor som har lammat och det har blivit 15 lamm hittills. Har två tackor på gång i natt och resten ser ut att komma inom ytterligare en vecka.
Bra jobbat av baggen!

I år fanns det nyheter bland öronmärkena och jag tänkte det kunde vara smart med olika färg för varje årskull. Så jag beställde orange för 2010. Det visade sig att de är tvåfärgade. Ena sidan orange och den andra gul! Lite tivoli över det hela alltså, hihi.

De här två är så otroligt små så de har inte fått några märken än. Den vita killen vägde inte många hekto när han föddes. Men pigga och starka är de, grabbarna som är barnbarn till Jasnas tacka, som jag bytte med Anna, Jenny mfl. när de slutade med fåren.

Lite lammrace bjöds det på ikväll, svårt få bra bilder inne i fårhuset med det lilla standardobjektivet. Får bli telet nästa gång.

Gullig?

Idag har Malin och jag vallat i 25.an. Himla skoj att säsongen drar igång nu! Vi tog en sväng över vallningsängen och snön är nästan borta men det behöver torka nån vecka till innan vi kan valla där.

5 svar på ”Lammningen halvvägs!”

  1. Åh, vad det ser härligt ut. Här ligger tanterna bara och jäser. Ska de aldrig komma igång, tro?

Kommentarer är stängda.