Tvåa – hur kul är det?

Jag var hos pappa och Maj och vi följde Olympiatravet i direktsändning. Mycket mysig eftermiddag!

Vi hejade på Tobbe och Beanie och skrek oss hesa framför TVn. Vilken otrolig rysare det blev!

Loppet blev helt perfekt för Tobbe och Beanie. Torvald Palema till ledning och sen släppte Svanstedt till Tobbe. Det är dubbla open stretch på Åby så Svanstedts plan var såklart att lifta med till upploppet och sen speeda ner Beanie på det extra innerspåret. Och det var naturligtvis vad alla trodde skulle kunna hända. Men…
För Tobbe och Beanie blev det taktik mot Torvald nu eftersom Nu Pagadi galopperat bort sig och Beanie kommit till ledning ganska enkelt. Det blev liksom Torvald att slå och nu gällde det att inte bjuda in honom alltför enkelt i matchen. Beanie höll som vanligt ett tufft tempo och Tobbe drog upp farten ytterligare i sista kurvan och det syntes tidigt att Torvald var slagen. Segervittringen steg och målet närmade sig. Beanie kämpade som en tiger och såg ut att hålla alla ifrån sig, skulle han vinna!? Vi skrek som dårar! Men sista biten, ytterligare ett spår ut kommer en röd liten kuse som heter Copper Beach… och han orkar sega sig förbi strax innan mål och han vinner med ett huvud.

SKIT. Skit. Skittvåa! Gud vad besvikna vi blev. Det hade varit så roligt om de vunnit! Det hade verkligen känts rättvist. Det hade känts rättvist för Beanie, för Morten och Maggan som äger och tränar, för Tobbe. Men det fanns såklart inga ursäkter. Han fick ett bra lopp. Jag tycker Tobbe körde helt perfekt. Men Copper Beach var först i mål och det är bara lyfta på hatten och gratulera.

SÅÅÅ nära och ändå så långt borta.

Beanie är verkligen en otroligt fin häst, en riktig kämpe och så otroligt bra. Det är så himla roligt att Tobbe får köra honom. Det är absolut en av de bästa han kört och han har kört många bra genom åren. En riktig klasshäst, en sån som man drömmer om att få.
Beanie brukar trivas att gå i ledningen men igår var det ganska hård motvind så det kostade lite mer än vanligt att dra. Han var tapper!

Men men… Nu får vi se framåt. Det finns massor av roliga lopp kvar att hoppas på. 


En som tog det ganska lugnt i stojet var Kelli…

känslan att det var så himla nära men ändå så långt borta… den är grym

4 svar på ”Tvåa – hur kul är det?”

  1. Vilket lopp! Svimmande nästan av spänning även om jag visste resultatetl. Och, nä, det ÄR inte rättvist.

Kommentarer är stängda.