Film på usel handling… (och en del bra)

Börjar med Knuts aglitylopp i lördags. Är nöjd med A-hindret och vägen fram till balansen. Tyvärr verkar han tro att balansen går i hans väg och inte tvärtom dvs att han måste anpassa sig dit balansen går… så han hoppar ner i stället för att ramla vilket väl var klokt…. Det här har hängt i luften några gånger förut men då har han klamrat sig kvar. Nu var det alltså dags. Kanske lärde han sig något?
Gungan är inte riktigt färdig men nu är det nära… Rivningen tror jag beror på att vi byggde stress med strulet på gungan. Trots allt rätt nöjd med det här loppet.

Här kommer Knuts hopplopp från söndagen. Jag tar med det bara för att visa hur riktigt usel handling ser ut.
Först och främst borde jag satt om honom i starten, det irriterar mig enormt mycket att jag inte hade kurage nog att göra det. Sen gör jag ett helt korkat framförbyte, före hinder två, där jag skickar honom klockrent i fel tunnelingång. Sen strular vi i slalom hur länge som helst. Förmodligen för att jag har den dumma starten i bakhuvudet hela tiden.
Därefter urusel tajming i ett framförbyte före staketet och sen styr jag honom förbi hindret i hörnet. Suck. Men, upploppet är lysande och han tar det sista maxade hindret finfint. Rakt fram kunde han inte springa förra gången så … en liten ljusglimt.

Avslutningsvis Fames agilitylopp från söndagen där vi fick in helgens enda nolla. Där skärpte jag ihop mig och körde ganska bra om jag får säga det själv. Det borde ju inte vara så svårt att få runt Fame felfritt. Men på gamla dar låser hon mycket senare på hinder och har inte samma släpp vilket ställer högre kvar på min tajming och min fart (mina ben är ju också rätt gamla…) Fame har jag tillåtit tjuvstarta en del för att få snabbare starter. Det här loppet krävde en lång inkallning för att bli bra. Alltså övade jag lite utanför, hon är ganska lätt att få tillbaks. Sen kunde jag inte låta bli att göra vågen när hon stannade kvar så fint, min hjärtehund. Loppets största utmaning (det fanns många) var att hinna till hinder nr 14 mellan tunnlarna. Jag planerade ett FB mellan hindren efter gungan för att sen vara på ovansidan. Men jag kände att jag inte skulle hinna så jag improviserade ett blindbyte. Blindbyteskungen Eva, hahaha, jag som inte brukar göra blindbyten. Ändå höll jag inte på att hinna och fick ta till ett bortkommando för att hon inte skulle ramla in på hoppet från fel håll. Maria och Ginza vann loppet och körde samma väg till 14. Båda är betydligt snabbare än oss plus kunde Maria lämna Ginza på gungan så hon hann fint till 14. Många valde blindbyte efter 13 och de som hann fick fin väg. Roligt när det finns många handlingsalternativ. Ninnie hade ritat den roliga banan.

Tack Ylva, Anita, Malin mfl för filmandet!

2 svar på ”Film på usel handling… (och en del bra)”

  1. Ganska mycket som är bra tycker jsg! Motorcykelåkarna brukar ha avrostningskurs på våren. Kanske något för oss agilityhandlers också ,-))

  2. Tycker Knut ser jättefin ut! Lite att slipa på, se’n så..! Du och Fame gjorde ett jättefint agiliylopp, jag rös 🙂
    Avrostningskurs – haha! Vem behöver inte det?

Kommentarer är stängda.