Andrarum del 1

Oj vad mycket härliga foton och upplevelser jag har med mig hem! Jag har börjat med redigerandet och här kommer några gobitar…

Åkte ner i tisdagskväll och det blev middag med grillad vildsvinsfilé! Hur gott som helst!

Bosse är som vanligt grillmästare.

 
Inget Skåne utan Kurt! Han var lika arg som vanligt… 15 år… odrägligt senil och väldigt älskad.

Det tog ett par dar innan jag fick en bra bild på gulligaste, goaste Åsa. Hon gjorde konstiga saker med munnen hela tiden… vi skrattade gott och jag raderade inte många bilder i kameran.

På onsdagen började arbetet
Först lite pyssel med djuren hemma och sen koll av alla beten. Jag bara älskar det jobbet. Tänk att få vandra omkring i den här naturen hela dagarna! I den här hagen går massor av tackor med lamm och tackor som ska lamma! Det är samma hage som nästa år ska användas för EM i fårvallning!

Det är ett tufft jobb att gå eller åka runt och kolla alla! Man kan inte använda hundarna eftersom lammen är för små för att samlas ihop. De behöver vara så ostörda som möjligt. Sia och Lot fick hänga på och rycka in när vi behövde kolla någon tacka lite närmre. Det är mycket viktigt att hundarna kan ta sig fram lugnt utan att störa djuren.

Undrar hur många mil Åsa har gått i den här hagen!


Kan det bli finare?

Och så ramlade vi på Claes-Göran!
Vi fick erfara att det inte bara är liv som ingår i avelsarbetet utan även död. En äldre tacka var färdig med livet och hennes lamm blev moderlöst. Han blev döpt till Claes-Göran (lång historia…) och blev min skyddsling de dagar jag var där. En söt och levnadsglad kille.


I den här trucken får det plats allt möjligt…

Vi hade uppvisning

En morgon hade Åsa och jag uppvisning för några danska journalister på slottet (Christinehofs slott). Lot, Sia, Knut och Kelli fick visa lite fårvallning.

En lämplig uppvisningsgrupp sorterades ut från Femme Backar och flyttades till dammen uppe på slottet. Lot flyttar, jag och Knut håller emot så de inte ska gå in i fel hage.


Åsa pekar vilken väg jag ska ta för att möta upp vid slottet så de inte springer in i Håkans trädgård.


En pälstacka hade hoppat över med sitt ena lamm. Så fort hon såg oss hoppade hon tillbaks men lammet vågade inte gå över eltråden. Klok lammunge! Knut fick hålla den så jag kunde lyfta den tillbaks. Det var den här hagen vi sen passade så uppvisningsgruppen inte skulle blanda sig med dem.

To be continued…

6 svar på ”Andrarum del 1”

  1. Låter verkligen kanoners 😀 Just nu känns fåreriet väldigt avlägset, men en dag… när vi har vårt hus, då 🙂
    kram! ps (bilden på dig i kjol… har inte du den på bloggen någonstans?)

  2. Radera mera 😉 Önskemål om Andrarum 2, badbilder….
    Tack för dom här dagarna saknar dig redan…

Kommentarer är stängda.