Freestyle

Freestyle…

Som om man inte redan har nog med aktiviteter så har jag ikväll varit på föredrag om en ny sådan… Freestyle!

Anna Nilsson från Nybro, som numera bor i Uppsala, kom till Knivsta BK och berättade i inspirerande ordalag om denna relativt nya hundsport. Vilken tjej hon är Anna! blond, rastafrisyr, fräck grön kavaj, världens mest smittande fnitterskratt. Pigg och med energi som få. Så klart man blev intresserad!!!! Tror jag kan tala för alla som var där faktiskt. Alla satt med tindrande ögon, mungiporna på rätt ställe och tänkte… . Wow! nu ska jag hem o sätta musik till min hunds trick – ungefär…

Skitkul. Vi ”bestämde” att ordna ett KM så nu är det reality!

Ettan är ju given! Hon ”kan” redan en hel del… snurra, fot på båda sidor, frontjobba både bakåt o framåt, slalom mellan benen hyfsat. Musik??

Vi såg en skithäftig video från HUND 2003. Impade mest gjorde Frida Binette med sitt Clown-nummer. Såå himla häftigt! Se den! Jag tror hon har den på sin hemsida. Har inte adressen just nu men det är den kan inte vara svår att hitta.
Kul var det att även se mindre duktiga ekipage (eller vad man nu ska säga) – dom var naturligtvis JÄTTEduktiga dom också men det var liksom lite självförtroendehöjande att se sånt som inte var helt perfekt om ni hajar…

Vi har hunnit med o träna agility också – både i måndags och idag. Busy o Sia är det som tränar. Busy klarar en 12-pinnar large-slalom någorlunda. Det verkar som koncentrationen bara räcker till en vända. Börjar jag traggla flera gånger så blir hon gärna lite splittrad, tittar på annat och ramlar förbi nån pinne. Hm.
Jaja – det går framåt iaf även om det går lite sakta.
Sia suger i sig som en svamp och blir bättre för varje gång. Det är en hel del kvar på kontaktfältshindren men det får ta sin tid. Nu klarar hon vänsterslalom med lite press från mig. Högerslalom klarar hon bara om jag skärper till henne lite innan. Ingångar klarar hon flera riktigt svåra. Vet inte om det bara är tur eller om hon faktiskt fattat.

Usch har 7 tackor inne nu med nån form av halsåkomma, förmodligen strålsvamp. Alla ska få Penovet så hoppas jag det försvinner.