23 lamm på 13 tackor

Ann ringde nu på morgonen och Windas valpning är på G nu, en fosterblåsa har kommit, så det blir dagvalpning den här gången.

Nu är vi uppe i 23 lamm på 13 tackor.

Golly 217 fick ett stort bagglamm igår, som Emma var med och hjälpte fram (tack Emma!). Vi tog chansen och ”snodde” ett lamm från mastittackan och la till Golly. Hon tog sig an den direkt. Lammet var lite skeptiskt men upptäckte snart den nya restaurangen och järnvägar vad han klunkade i sig. I morse verkar dom fortfarande helt ok. Golly pysslar mer med sin egen unge men accepterar även den andre.

Dom vita Väddö-tackorna har mest krånglat hittills. Först Lilla 385 med två fellägen, sen Vädra 268 med mastiten, sen Tackla 184 (den snälla) som lammade igår två jättelamm som hon hade svårt att få fram utan hjälp, den första kom dessutom fel. I det gänget finns två svarta tackor och den ena, Mom 138, lammade två små svarta lamm helt okomplicerat. Hon ser för övrigt helt normal ut, lagom stor, lagom juver etc. Dom andra, dom vita, dom har extremt stora juver, är stora överhuvudtaget och har haft jobbiga lammningar. Några är lite nerviga. Funderar lite vad det beror på, om det kan komma från Texel? Dom är finull/Texel/Dorset (i vilken del vet jag inte). Nån som vet?

Mina Evanni-tackor är finull/dorset blandat med allt möjligt bla. oxforddown, dalasau och nån gotland. Dom har helt normala juver och lätta lammningar är hyfsat lugna och snälla.