Sia Wick Caddie & tårta

Jag börjar med det roliga….

I fredags kom Helena ut och lämnade Wick över helgen. Hon hade fixat en helt underbar tårta som vi smaskade i oss nästan hela 😮 på tre personer. Vad hon inte visste var att Tobbe älskar princesstårta och jag gillar den rätt bra också… (se bilder längst ned) så det blev ju väldigt lyckat.

Därefter var vi på härlig middag hos Nils och Merike med kombinerad andjakt.

I lördags vann Tobbe tre lopp på Mantorp varav två på V75. Så jäkla kul!
Speciellt vinsten med Caddie Eagle, den hästen är så himla fin och var verkligen värd en vinst efter många fina insatser i år.

Dessutom vann jag IK2 i Rasbo med Sia igår plus kom vi tvåa idag. Hon är verkligen duktig för dagen och troligen redan klar för SM nästa år. Gårdagens runda på 91p var riktigt fin.
Knut kom femma idag. Han gör det också bra men går lite ojämnt för att jag ska vara helt nöjd. Vi har svårt få till bra hämt när man måste skicka på dragsidan, han stannar väldigt kort då. Och på de här springiga fåren hade han svårt hitta rätta greppet.
Kelli och jag hann med att jobba lite som avplockare, en uppgift hon var nöjd med.

På kvällen mötte jag pappa på väg hem från Idre han hade med sig Ettan och massa älgkött. Mums! Så lördagkvällen tillbringades med att packa kött kombinerat med fira och skumpa 🙂

Så till dramatiken…
Igår kväll släppte jag som vanligt ut hundarna på tomten för sista kvällsrastningen. När jag öppnade och släppte in dem fattades en. Wick. Jag ropade men han kom inte. Kl var ca halv elva. Jag gick ut och ropade igen men ingen Wick. Inte ett ljud och det var kolmörkt. På med reflexvästar och fram med ficklampa för att leta. Jag misstänkte att han tjuvvallade eftersom fåren gick frestande nära. Traskade igenom alla fårhagar, räknade och räknade. Vet ni hur svårt det är att räkna o ficklampeljus? Allt var i ordning men ingen Wick. Efter två timmars nattlig promenad tog jag fyrhjulingen ett varv runt byn men inte ett spår av den lille rymmaren.
Jag gav upp kl ett och ringde polisen. Fick prata med jordens omständigaste människa men fick till slut alla uppgifter i ordning.
Under tiden hade jag såklart jagat matte Helena men utan att få kontakt.
Jag försökte sova några timmar. Var upp ett par gånger under natten och ropade på honom men ingen Wick.
Strax före sju, när jag öppnade ytterdörren så satt han utanför, blöt och med gräs i halsbandet. Men var precis som vanligt. Man undrar ju vad tusan han gjorde… Helena var iaf lyckligt ovetande och så här i efterhand var det ju bra.

Nu är det John Blund som gäller. Har lite sömn att ta igen.

6 svar på ”Sia Wick Caddie & tårta”

  1. Fy vad hemskt med Wick! Tur att det gick bra!

    Stort grattis till alla framgångar i helgen 😀 Härligt att syrran går så bra!

  2. Ojojoj vilken tårta! Ser riktigt smarrigt ut =)

    Läskigt med Wick, man är ju bra nyfiken på vad har gjort och vart han varit. Men det var skönt att allt löste sig.

    Grattis också till fina rundor med Sia i helgen! O Knuts 5e plac.

Kommentarer är stängda.