VM resan – GULD till Swift

– Det är jävligt rött, säger hon lugnt

Birgitta Bergström sitter bredvid mig i hyrbilen när vi snurrar runt hotellet för att hitta parkeringsplatsen. Helt lugnt, precis som om hon beskriver färgen på ett hus, säger hon ”Det är jävligt rött”… I samma sekund som jag, lika lugnt, är på väg att köra mott rött ljus… reagerar jag inte det minsta på vad hon säger förrän …. jag inser misstaget och hinner nästan stanna. Efter det konstaterade vi varje dag att allting som hände var jäääävligt sent, jävligt vänster, jävligt höger, jävligt sakta osv 🙂

Elva personer, mer eller mindre Knivsta, bodde på hotellet i Kümmersbruck, ca 15 minuter från arenan. Jag och Ann delade (som vanligt) rum, övriga som var med var Malins föräldrar Eva-Britt o Helge, Birgitta, Sandra (Floyd) och Therese (Dee) samt gänget i hyrbilsMercan utan motor; Karin (finns det roligare människa?), Lisa (ordförande), Malin M (från London) och Anja (Zorro).

Upplagt för skoj alltså!

Mot arenan som var otroligt fin med kanonunderlag och jag tror det var ca 5000 på plats under helgen. Något färre var där redan på torsdagen och tittade på träningen!

Silfverbergarna hade varit där och paxat en jättefin plats på läktaren och där samlades alla supportrar så småningom. Jag tror det var ett 100-tal svenskar på plats! Otroligt skoj!

Blågula hinder mötte oss på arenan! Vi tog det som ett omen, ett mycket gott sådant – och vad rätt vi skulle få!
Svenskarna tränade väldigt koncentrerat och fint till skillnad från vissa andra länder. Krockande hundar och fullständigt kaos förekom men annars var det inga större sensationer.

På kvällarna blev det en och annan sån här….. och självklart blev det schnitzel! Ja, faktum att första kvällens schnitzel höll oss mätta hela VM. Övriga dagar blev det mest arenakäk typ pizzaslice från Lidl,  kebabburgare, mackor och nudelbox. Vi har ätit nyttigare…

Efter träningsdagen blev det manikyr på hotellrummen..

Och såhär fina anlände vi till arenan…
Ann med sin favvoleksak.

Sen hoppar vi över själva loppen…. och går till segerfesten nere på arenan

Svenska laget tog VM-guld!
Grattis Malin, Åsa och Jenny!!!

Galet mycket folk överallt – alla lika galet lyckliga!

Även norrmännen kände sig svenska ….


…och danskarna

tårarna rann på de flesta…


Mamsen gick på kryckor och hade svårt ta sig ner till glädjeyran på arenan. Men det var inte hon som bars ut på bår efter att ha hoppat ner… Eva-Britt skadade sig under en ”joggingtur” hemma i Sverige.

Ja som ni säkert förstår var det magiska ögonblick!
Sandra Håkansson har satt ihop jättefina filmer på loppen, kolla här. Lagloppen i largefilmen börjar ungefär efter 7 minuter! Kul att se lite av arenan och supportrarna också!

Guldfest på Kreta
På söndagkvällen hängde vi med på guldfest med landslaget. Restaurangen låg i Amberg och heter Kreta. Det blev en härlig kväll med mycket sång och skratt. Det är så härligt när alla bjussar på sig själva på det viset! Underbart gäng helt enkelt!

Hemma fortsatte vi firandet igår när Malin och Patrik kom hem med tåget till Knivsta! Vi var ett 15-tal Knivstakompisar som mötte upp med flaggor och supporterdräkter. Sen blev det tårtkalas på klubben!


Fina Swiften!

Här är galleriet. Alla är tagna med mobilkameran så kvaliten är därefter.

12 svar på ”VM resan – GULD till Swift”

  1. Stort grattis även till uppfödaren!!! Vilket team de är Malin o Swift och som Malin sa: Swift du gjorde allt rätt i 4 lopp och detta dessutom på VM. Han vet när det gäller.

  2. Så underbart roligt! Ögonen överfulla med glädjetårar över våra otroligt duktiga världsmästare. Så grattis igen till världens bästa uppfödare 😉

  3. Åh vad jag blir glad! Och härligt att läsa om resan! Glädjetårar även i Lund när tjejerna kammade hem guldet!!

  4. Om jag inte längtat dit innan så hade jag definitivt gjort det nu. Vilken otroligt häftig upplevelse, både som deltagare och supporter! Grattis igen till SuperMalin med SuperSwift!

  5. Grattis till att föda upp en hund som är världsmästare! Underbart att läsa om resan 🙂

  6. Grattis till Världsmästarna Malin, Swift och världsmästar-uppfödaren Eva! Jag får ståpäls av att läsa om VM:et!!!

Kommentarer är stängda.