Sia varit på RYMMEN! …. Ingen Fame-parning

Kväll:

Sia har varit på rymmen, försvunnen, uppslukad av jorden i tre timmar i eftermiddag. Jag hann åka tre varv runt Almunge, ringa polisen, sms.alla möjliga, letat överallt, befarade det värsta…. Men, när jag kom tillbaks efter tredje rundan så satt hon utanför huset och väntade. Helt lugn, nöjd och allt var som vanligt igen. Vad hon pysslat med vet hon bara själv och jag lär få vara nyfiken resten av livet. Jag misstänkte att hon blev rädd för fyrhjulingen och att det var därför hon stack. Men, tänker jag efter så har vi plogat med den hela vintern (och det har varit mycket snö) och det hon gör är att gå hem och vänta. Hon är extremt hemkär och har aldrig gjort saker på egen hand. Utom nu då. Får verkligen hoppas det var en engångsföreteelse.

——

Morgon:

Först vill jag tacka alla bönder som odlar LIN – dom blåblommande fälten är verkligen en kick för sinnet. SÅÅÅÅ vackert!!! Jag uppskattar även dom gula rapsfälten och ja, även de bågröna vetefälten… Det ser så välmående ut med välskötta åkrar… har ni tänkt på det?

Har bestämt mig för att avstå parning med Fame. Jag får inte ihop det med dom tävlingar jag vill köra och jag är inte i nåt skriande behov av en hund till själv. Är liksom mest att jag inte vill försitta den sista chansen…

I helgen hade vi lagtävlingar på hemmaplan. En liten, lugn tävling som funkade bra. Tävlingsmässigt blev det inga framgångar då vi inte lyckades sätta bra nollor samtidigt  Men, jag är jättenöjd med lagen ändå. I PapilLONE STARs är det är små detaljer det handlar om och rätt som det är så kommer det stämma. Och då är vi med och krigar om sm-pinnar.   Ettan har gått kanonbra, 3 nollor och en 5.a (balansen). Busy har också gått kanonbra vissa lopp, faktiskt ett nollat lopp!!! 2,3 tidsfel då hon tappade lite koncentration i slalomen, hade hon fixat idealtiden så hade vi kommit TVÅA med laget! Och tiden hade hon klarat galant om hon sprungit på som i första loppet på lördan. Nu börjar jag få upp hoppet för henne igen! Dessutom har jag skickat in för omreg till phalene! 

Fame ANFactory fick starta med bara tre hundar eftersom Flugan är på semester. Vi kom runt en klass av fyra, men sista loppet var det riktigt nära. Då tappade jag Sia på fel hinder på ett stället som jag underskattat fällan. Det var JÄKLIGT synd för annars hade vi kommit FYRA och tagit vår första SM-pinne! Skorpan och Atas gick bättre o bättre för varje lopp och i detta, sista loppet gick dom skitbra. Känns lite unket att inte jag kunde göra det också… Men, vi kommer igen – järnvägar  vad bra vi är!

Perfect Precept laget fick vi stryka eftersom vi bara hade två startbara hundar  Fame löper som bekant. Men Flipp har skadat en baktass och hoppade stundvis på 3 ben. Nu är hans smärtgräns VÄLDIGT låg så gott hopp finns om att han är i ordning till Hässleholm. Det kommer tyvärr inte Fame vara så laget kommer få starta med tre hundar där.

Idag ska jag åka o låna en fårvåg och i morgon blir det vägning, avskiljning, avmaskning, sortering av får!!!