Regn Tratt Träning

Oj vad det regnar nu! Välbehövligt.

I morse åkte 21 bagglamm till slakt  Stora och fina var dom – fick beröm av transportören. Beställde lite tvättbara skinn som kanske hinner komma till jul.

Hur står det till med agilityformen kan man kanske undra? väldigt tyst ett tag va?!
Jo – vi har lite paus nu i tävlandet, men drar igång igen i Bro-Håbo 26-27 augusti.

Fame – har knappt tränat alls – hon vallar ”bara” för dagen. Hon är efterlöptrött, äter dåligt och är allmänt down så hon får ta det lugnt. Var på klubben förra veckan och hon lyser verkligen upp när hon får hoppa lite, så det är väl bara konservera den glädjen…  I morgon kväll får hon en genomkörare för då ska vi på kurs för Veronica Bache.
Sia – går med tratt eftersom hon inte kan låta bli att slicka på den skadade klokapseln. Tyvärr ingen träning att tala om för hennes del. Hon skulle VERKLIGEN behöva träna allt möjligt… Vi får väl se om hon överhuvudtaget kan starta. Men, jag tror det. Hon är inget halt utom om hon kommer åt själva skadan, då nickar hon till lite.

Ettan – tränar ingen agility alls nästan. Däremot har jag cykeltränat en hel del med henne för att underhålla konditionen och spara på ryggen. Hon är pigg o glad.

Busy – tränar slalom varje dag här hemma. Den står lite för mycket V-ad för hennes del just nu men jag är för lat för att ställa om den för varje hund så det får duga. Hon tar den från alla tänkbara håll nu, höger-vänsterslalom och de flesta ingångar, bakombyten, springa förbi. DET NI! trodde man inte för ett par månader sen. Och fort som f-n går det. Har varit till klubben ett par gånger och kört på den riktiga slalom och hon fixar den riktigt bra nu. Inte som hemma men klar förbättring iaf. Hopp finns!  Har även börjat så smått med balansbommens kontaktfält men det kommer ta tid och får bli ett vinterprojekt. Än så länge har hon inte fått fel på den men den känns INTE bra.

Ninjo – nöter också slalom varje dag hemma. Målet är att han ska göra den självständigt utan att visa med kropp eller händer. Jag håller mig alltså bakom honom vilket han tyckt är MYCKET frustrerande .
Nu släpper han litegrann men kan då lika gärna springa förbi hela slalomen och ta ett hopphinder som står efter  Här får du se på släpp säger han och skenar iväg…  
Det enda sätt han kan ta ingången rätt på är om han är på min vänstra sida och det blir kl 6-ingång. Men sen sitter resten som en smeck.  Han är otroligt störningskänslig och minsta förväntan på boll, godis, klick så stannar han upp och kollar efter mig och ramlar förbi nån port.  Men, det är väl bara o nöta på så ska det väl ge sig. Han är iaf träningsvillig så det räcker!  Kontaktfälten vete sjutton – han får nog gå i samma pass som Busy till vintern (OM jag nu orkar träna så här många dogs…) DET vete verkligen 17… 

För övrigt….
Så slåss Ninjo och Busy ibland… men än så länge har jag inte ingripit.
Så har Spencer tvålat till Ninjo ordentligt vilket var tämligen välförtjänt . Ninjo går nämligen fram när Spencer äter, stoppar ner nosen bredvid hans och sen tokmorrar han. Först blev Spencer helt förvånad och gick därifrån. Men då ingrep HON och Spencer har nu fått plocka fram en mer aggressiv sida än han visat på många år  för att få behålla sin mat för sig själv. Jag tror dock han klarar stå emot själv i fortsättningen. Hoppas det iaf.