Wow! två vinster! och Meddemannen!

Seglinges MEDDE och Ninnie Lindvall har idag tagit 1-pris på ök får i Bråfors på 89 poäng!!! WOW!!! GRATTIS!!!
”Mycket väl förd hund med känsla för att hantera djur” blev domaren Joel Svenssons kommentar.
Verkligen jätteroligt!  Som uppfödare kan man inte få bättre news! Kram på dig Ninnie!!!

———-

Oj vilken kanondag jag har haft i Gävle idag! Känns mycket längesen det gick SÅ bra! Kan det vara gårdagens kaxiga målsättning måntro…?

SIa – fick en vägran i hopp 3, orutin när hon inte hittade en tunnelingång. Sen blev det strul i slalom och det var väl inte oväntat, hon är inte bättre än så. Är ändå nöjd med henne. I agility 3-debuten gick hon väldigt fint, råkade få 2 tassar på A-hindret när hon skulle till en tunnel, så det blev disk, men för övrigt gick hon jättebra.

Fame – försökte verkligen köra på i hopp 3. Slalomingången var svår (kl 2) så den var jag tvungen hålla i lite men för övrigt gick hon jättebra, kanske inte som allra snabbast. Räckte till VINST! Kändes RIKTIGT kul – det är längesen jag vann med Fame. Roligt att hon gjorde så fina svängar i en tråcklig (men rolig) kombination.
I agility 3 fungerade inte handlingen. Jag tappade henne redan efter tredje hindret, tror jag blev för passiv. Hon läste iaf svängen dåligt, så den blev stor. Sen tvekade jag till ett ögonblick vid A-hindret och ändrade min plan från framförbyte till bakombyte och det blev bara dumt och slarvigt och vi fick en vägran. Därefter hade jag svårt hålla fokus ordentligt, hon gick en fin slalom men fick en rivning i staketet efter när jag inte lät henne hoppa klart. Plus att jag slarvade henne förbi sista hindret. 15 fel och en kass tid. Dåligt av mig. Ska verkligen försöka skärpa mig och köra ordentlgt även om jag inte är helt nöjd.

Ettan – pigg och glad som vanligt. Gjorde ett klockrent, fint agilitiylopp vilket räckte till en fjärdeplats. Länge trodde jag hon kom 3.a men det visade sig att Zoe (som vann) fått fel tid på första resultatlistan. Jaja – Ettans prestation var inte sämre för det. Hon går bra.
I hopploppet gjorde jag som vanligt – drog på henne en vägran i den tråckliga kombinationen. Fattar inte att jag inte kan hålla i henne. Skärpning.

Busy – min offensiva plan höll!!!! Hon VANN agility 1! Banan var lite handlingskrävande. Jag gjorde ett framförbyte till slalom och körde HÖGERslalom (det ni!). Fick ett litet stopp före slalomen (som kostade tid) men för övrigt finns inte mycket att klaga på. Jo – hon kan springa ännu fortare, var lite tveksam i starten eftersom det var lite rörigt med högtalare, sekretariat, andra hundar väldigt nära. Men wow vilken häftig känsla när hon drar på för fullt! Gungan är 100% kan inte bli bättre. Balansen känns inte helt säker och den måste jag träna i vinter.
Men Å vad kul – BUSYS FÖRSTA VINST!!!  Jag strök henne i hoppklassen eftersom den banan var försenad och jag hade fått vänta 2 timmar.

Ninjo – hopp 2 blev precis som planerat. Snabbt och bra förutom slalom vilken han inte fixade förrän i tredje försöket, men då gjorde han å andra sidan hela helt själv med mig bakom.
Agility 1 blev också precis som planerat! Snabbt och bra med hjälp i slalom och han kom TVÅA, slagen med EN hundradel av Busy!  SKITKUL! Nu är han i agility 2.