Glanshammar

Den här helgen har jag varit i Glanshammar och tävlat ök får med Sia. Det har gått sådär. Tävlingsplatsen var idealisk och vi kunde ställa upp husvagnen precis bredvid.  Fåren var ganska svåra på lördan med mycket drag och många brytningar. Idag, söndag, hade dom vänt på banan och då blev det mycket lättare.
Malin & Arwen åkte med mig. Dom hade en riktigt kanonhelg. Kom 4.a på de svåra fåren i lördags (81 p) och avslutade idag med 92 poäng och förstapris idag. Vet inte placeringen eftersom vi åkte hem (hon låg 2.a efter Shania/Albin (94p) då) GRATTIS MALIN jag är grymt impnerad!!!!

Igår snipade Sia in på djupet i utgången och fick därmed ett taskigt upptag och en katastrofal framdrivning. Jag var riktigt arg på henne eftersom hon inte lyssnade alls i upptag och första halvan av framdrivningen. När hon väl började lyssna så gav jag några extra stopp kommandon för att få henne ordentligt i ”hand”. Sen gick resten jättebra även om hon blev lite okoncentrerad eftersom hon visste att jag var förbannad. Vi fick 76 poäng och då gav hämtet bara 34 (18-5-11). Ångrar att jag inte stoppade henne i utgången när jag såg att hon skulle bli snäv. Konstigt att inte domaren tyckte det för hon fick ändå 18 för den kassa utgången (rund på sidorna men inget djup).

Idag hade jag bestämt mig för att hur fint hon än går ut så ska jag blåsa ner henne och ge ett ut kommando. Det funkade klockrent och utgången blev helt perfekt. Hon stannade till och fortsatte sen utgången med avslappnad attityd (vilket var meningen), hon slog inte ut mer utan fullföljde bara den utgång hon påbörjat. Fåren stod helt oberörda (till skillnad från igår) när hon kom upp i balans. Resten gick också väldigt bra. Tyvärr drog domaren halva utgångspoängen (10) pga mina stödkommandon. Jag var naturligtvis beredd på att få avdrag – men inte SÅ mycket. Tycker det är väldigt konstigt att bara få 10 för den fina utgången och 18 för den kassa igår. Känns inte riktigt rimligt.
Hon fick 1 p bort i upptaget pga att hon gjorde det lite snett. När jag blåste framåt så slog hon själv höger och styrde upp draget, tryckte på från helt rätt håll så fåren gick rakt mot mig. Hon hade FULL koll på vart dom skulle. Framdrivningen blev lite snett en bit även om dom inte var nåt särskilt av linjen. 5 p bort. Tur man inte är domare… 

Nåja huvudsaken att JAG är nöjd med min hund. Och det är jag verkligen idag. Hon svarade klockrent på vartenda kommando. Fick bromsa henne lite här o där men för övrigt gick hon riktigt bra.

I lördags startade jag som nr 3 och satt sen i stort sett hela dan och tittade. Där fanns några hundar som imponerade lite xtra på mig. Gails Nap vann i lördags på 94p efter en ruskigt fin runda. Väldigt bra hund och väldigt duktig förare! Sen gjorde Saras Aramis ett mycket bra jobb med en svår flock där en tacka bröt sig ut hela tiden och det hade inte känts orättvist om dom fått en omstart eftersom djuren började gå samtidigt som hon skickade hunden. Lisbeth Holms Gwen tyckte jag mycket om, vilka tempoväxlingar den hunden har! Mums! Även Åsa Wargs Japp gillade jag skarpt! Jobbade otroligt bra på en mkt svår flock.

Nu ska vi slappa framför TVn och heja fram husse och Bambino Banker till en Derbyvinst!!!