Lång lördag

I morse vaknade jag av SMS från Lisa…

”De tre musketörerna är på rymmen igen…”

Bara att hoppa ur bingen och ta med Sia ut och ta in rymmarna igen, för femtielfte gången. Igår kväll hade en av dem (nr 009) lyckats trycka sig ut genom att flytta hela porten 😮
I morse hade de lyckats putta av haspen på lösdriftsdörren och gått ut den vägen, sen krypa under staketet nånstans.
Sia är helnöjd att få komma i första hand och tar sin uppgift på allvar.

Sen kom Karin och Flip för en träningstur hos tackorna. De var verkligen jätteduktiga och det är lite mäktigt när eleverna gråter av lycka över sina duktiga hundar. Jag förstår känslan precis! Vallning är magiskt.

Karin stannade och hjälpte mig att flytta lite elstängsel så baggarna fick en ny hage på nytt bete. Så mycket roligare det är när man är två. Jag och Sia har flyttat dit dem och peppar peppar så verkar de nöjda än så länge. Ska inte ropa HEJ än… staketet mot rakbanan är inte särskilt bra. Å andra sidan brukar det inte dra särskilt åt det hållet. Hoppas!

Therese kom och lämnade lilla Jett och busiga Lara, de ska vara här ett dygn. Sötnössen fick börja med ett par timmar i hundgården eftersom jag stämt träff med Anki för en långis runt en gullig sjö vid Vadet. Hundarna fick simma och vi hade en mysig fikastund på klipporna. Tack andra Ankis pappa för god sockerkaka 😉

Därefter blev det en snabb tur till Knivsta. Först letade jag reda på hagen där fåren skulle gå, de som ska användas vid en tävling senare i höst. Jag ska hjälpa till och valla in dem och skulle reka lite. Men hagen var tom så förmodligen var de flyttade, lite snopet.
Sen in till Knivsta för en LCHF-runda på Ica. Ja, jag har börjat så smått med den dieten och tycker det känns bra.

Nu har jag lekt med lille Jett och alla verkar nöjda och belåtna. Själv har jag ätit egengjord glass (!)

Vilken lång och härlig lördag

2 svar på ”Lång lördag”

Kommentarer är stängda.