Bokserien Släkten

Jag har snart haft en månads abbonemang på storytel.se och gillar det skarpt. Himla smidigt att kunna lyssna i mobilen, jag har boken i öronen så fort jag sitter i bilen eller är ute och går med hundarna, när jag städar och lagar mat etc. Ja, det har hänt att jag legat i solen och lyssnat en stund också.

Tänkte dela med mig lite. Av en slump ramlade jag på den historiska romanserien Släkten och jag gillar den skarpt. Berättandet går i en lagom fart som gör att jag kan lyssna utan att bli helt besatt. Läser jag deckare kan jag liksom inte sluta.
Det är fascinerande att läsa (hm lyssna) om hur det var på 1000-talet och jag tycker författarna har fått ihop intressanta och hyfsat trovärdiga historier. Livsödena är såklart uppdiktade men det som sker historiskt har ju faktiskt hänt. Som till exempel kristnandet av Svearna, en mycket blodig och otrevlig historia. Jag visste inte att det var med kristendomen som så många förbud runt kvinnor kom. Jag visste inte heller att det var med så oerhört mycket våld som kristnandet skedde.
Helt otroligt vad religioner ställt till elände och gör än i dag. Och jag förstår inte varför män i alla tider tillåtits förtrycka kvinnor på de mest vidriga sätt. Det är ta mej tusan helt obegripligt. Må vara att vi de senaste 100 åren fått en friare kvinnosyn men det är i vår lilla del av världen det.

I sista boken som är Tempelbranden, kämpar huvudrollsinnehavaren Åsa för sin tro och frihet och det är lätt att sympatisera med hennes vilja även om hon är lite väl dumdristig ibland. Men vem är inte det?

Första delen: Blandat Blod av Katarina Mazetti (en av mina favoritförfattare) – uppläsare Magnus Roosman
Andra delen: Sigrids Hemlighet av Karin Wahlgren (också en favorit som skriver deckare i vanliga fall) – uppläsare Katarina Ewerlöf
Tredje delen: Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg (ny bekantskap för mig) – uppläsare Anna Maria Käll

3 svar på ”Bokserien Släkten”

  1. Jag åsså!!! Hoppas ngn heter Allan Karlsson, Det är en skön figur ;=)
    Kram

Kommentarer är stängda.