Positivt om knäet :)

Jag berättade förra veckan om mitt trasiga knä. Nu har jag undersökt det och blivit behandlad.

Det inre ledbandet är partiellt av och det får jag leva med. Det är det som gör knäet instabilt men man gör inget åt det. Han sa att det finns mängder av idrottare som fortsätter utan större problem med den här typen av skada. Det känns bra få det bekräftat.

Det som ställer till det är ärrvävnad runt en ledkapsel på insidan knäet. Den manipulerade han med ”dry neeling” dvs satte några nålar i ärrvävnaden och ”ruggade om”. Ingen behaglig upplevelse men klart överkomlig. Direkt efteråt har jag betydligt bättre rörlighet i knäet, otroligt! Han trodde att jag skulle få t.o.m. bättre rörlighet än innan stångningsskadan i våras. Det vore ju en riktig höjdare!

Jag fick några övningar som ska göras 3 x 10 per dag eller varannan dag för att förbättra styrka och stabilitet. Ingen överraskning att det är muskler som ska till för att fortsätta fungera.

Någon artros trodde han inte jag behövde oroa mig för förrän bortåt 70…

Ska dit ett par gånger till för uppföljning, spännande!

Tusen tack för tipset Karin  (skrev fel först att det var Maria, jag blandade ihop det lite…)! Karin är förresten en hejare på att blogga, inläggen kommer med ojämnt härliga mellanrum och pennan tar oftast väldigt roliga vägar, heja Karin!

Glad Eva – nu ska här tränas!

3 svar på ”Positivt om knäet :)”

  1. vad bra att det inte var värre och att det går att behandla!
    Så är det ofta med idrottskador dom blir ofta bättre än innan skadan.-)
    Skönt att ha fått besked!

  2. låter ju jättebra Eva!!! Men…det är Karin som ska få ta åt sig äran – det var hon som tipsade om Idrottsskadecentrum och jag hejjade visserligen på för jag vet att dom är bra! 🙂

  3. Klantiga jag! Visst var det Karin som kom med det bra tipset! Mixade ihop det lite där. T a c K Karin <3

Kommentarer är stängda.