Lördagsvallning

Windanns Dolph
Dagen började med att Åhza och Dolph var här på blixtvisit och microvallning 🙂  Han är bara 5 månader så han fick bara en kort stund med fåren. Han är tänd och ville cirkla åt vänster. Inga inrus eller dumheter, sånt som valpar brukar vara bra på annars… 😀 Känns som mycket hund och kommer säkert bli en kraftfull och rolig hund att jobba med!
Sen kom Anna o Cry, Helena, Daniel och Jill så eftermiddagen har fyllts av vallning vallning vallning. Skoj!

Seglinges Peace
peace2_31jan
Peace fick först gå en sväng i 25.an. Hon känns som en oslipad diamant. Allting finns där, hon är väldigt lydig och bara vill vill vill. Riktigt rolig att träna. Vilken lyckträff att vi kunde byta hundar ett tag jag och Maria. Nu får Sia behandlingar och Peace får valla får! Toppen för alla inblandade!
Maria vill att jag ska försöka få ner tempot på Peace och jag förstår vad hon menar. Peace är ivrig, väldigt förutseende och hon litar inte riktigt på att hon (jag) har kontroll över fåren. Så lik sin mor och samtidigt så lik sin bror (och far)  🙂  Verkligen en mix av båda.
Sen fick hon köra lite på stora fältet och jag har bara gott att säga. Visst går det lite för fort ibland men det allt är relativt, hon är otroligt känslig för linan. Bromsar direkt man naggar lite i den och jag tycker det ser jättebra ut. Hon har väldigt fint driv. Försöker träna på att hon ska starta upp djuren rakt oavsett var jag är och det blir bättre för varje försök. Duktig flicka! Skickade henne på några korta hämt och hon har en imponerande tempoväxling i upptaget. Sias fart och Knuts (Dogges) djurkänsla. Wow! Idag krävde fåren att man jobbade i framdrivningen och det passade henne perfekt. SÅ BRA blev det! Vi körde även en liten sväng på tackorna. Ingenting som var dåligt då? Jo, jag får släpa henne därifrån… 😀
peace4_31jan

Seglinges Knut
Kungen fick koncentrera sig på utgångar idag när vi hade hållhjälp. Det är väl bara å traggla på antar jag, det blir nog lite bättre men svårt för mig att se. Just nu tycker jag vi har hyfsad fart i utgången och han stannar inte kort. Däremot är djupet lite för dåligt. Bra ha nåt att jobba på, ellerhur 🙂 Körde en liten sortering på tackorna och han börjar fatta det där med komma in och hålla.

Gästhundarna Cry & Jill
Cry fortsatte med läxan från Karin-kursen med att sprätta får och få henne ur ”bubblan”. Jag tycker det såg riktigt fint ut, hon var klart mer ”på” idag än förra besöket.
Jill var lite snäv i utgången men är så lugn och hörsam så det ställer inte till något ändå. Fin hund och jag är imponerad att hon har så fin känsla och utvecklats så snabbt trots att det blir lite glest mellan träningarna. 

Fame & Ettan
Ettan kör give-me-ten mot allas ben vilket de flesta ha svårt att motstå. Så hon är för dagen verkligen en knähund i ordets rätta bemärkelse.
Fame är en klippa. Alltid redo är hennes valspråk. Hon är med och bevakar, rycker in när det behövs.