Händelserik helg

Hundarna sover i groventrén, de är nyduschade efter årets första lerbad. Själv klev jag ur kläderna i entren och slängde allt i tvättmaskinen… Sitter nu framför datorn ren från topp till tå och orkar knappt resa mig.

I morse kl 8.00 bar det iväg till Lagga ridskola där jag varit funktionär hela dagen på small och mediumtävlingar (agilitylag). Det har varit en rolig dag, det är ett så härligt gäng i klubben. Det var naturligtvis extra roligt att få träffa goa Eva Öberg och se att hon sågnästan oförskämt pigg och fräsch ut efter sin hjärtinfarkt och sjukhusvistelse. Så härligt att det gått så bra!

Efteråt tränade vi som varit funktionärer på Yvonne Ahlins hoppbana. Det blev en rolig och nyttig träning.

Som avslutning på dagen blev det promenad hemma hos Anki på hennes nyavverkade kulle ”Hammarn”. Det blir så fint, som en fin park. Vi såg tre rådjur hoppa omkring därinne, inte särskilt berörda av alla hundar.

Och nu sitter jag alltså här, dyngtrött och nöjd 🙂

Vad har hänt mer då?

Jo igår var både Ninnie Lindvall och Therese Nielsen i Fagersta och tävlade lydnad med varsin Seglingehund. Ninnie vann kl 2 med Medde på 181 p och därmed kan han lägga titeln LP2 till sitt namn. Det är så roligt att Medde hittat en ny karriär såhär på ålderns höst (han blir 10 år i juni).
Therese och Leo skötte sig också alldeles strålande och tog hem ett 1-pris i lydnadsklass elit. 284 p och en andraplacering blev det.

Grattis till er båda, jag stolt över er!
Här kommer en film på Meddes lydnadsrace i lördags:

Jag går liksom händelserna i fel ordning nu men det får bli som det blir.

I fredags åkte jag till pappa och Maj i Dåntorp. Så himla mysigt att få bli lite bortskämd. På lördag förmiddag var jag och maj ute och gick en sväng upp till Öran och det är verkligen fint där. Finns många fina stigar att gå med hundarna.

På eftermiddagen åkte jag hem till Anna och Stefan i Täby. Blev lite frissande av Vendela som skulle på disko och fika. Sen bar det iväg till Globen och Melodifestivalen. Härlig stämning såklart och ja, rätt låt vann 🙂  Fast jag tycker faktiskt det var fler låtar som var bra i år. Gillar både Molly och Torstens (!) låtar också. Plus bara älskar jag Top Cats och deras gammeldagsa rocklåt, en sån man blir glad av. Hamnar på min Vinnarskallelista 🙂 Yeeehaaaa!!!

Det blev sen lördagkväll och lite läskig hemresa efter regn och en tempmätare som bar sjönk och sjönk. Det fick ta lite extra tid och hem kom vi 🙂

Nu blir det soffan!