Rättvik och trots DDDDDD … är jag sjukt nöjd med hundarna

Kelli gick superduberbra igår i Rättvik. Agilitybanan var svårighetsgrad 3+ ungefär, men var faktiskt en klass 2. Det var svårighet på svårighet på svårighet och vi klarade nästan alla. Det som sket sig var att jag tappade kursen lite före långhoppet vilket orsakade vingel på hindret efter och hon svängde åt fel håll. Vi räddade situationen men tyvärr blev det ett hinder för mycket. Är ändå sjukt nöjd med det loppet.

Hopptrean var helgens lättaste bana och den satte Kelli hur fint som helst. Förutom en liten detalj att jag fick henne att svänga åt fel håll efter långhoppet. Vi räddade och jag lyckades krångla henne runt och ta rätt hinder från rätt håll vilket borde ha kostat massor av tid. Jag skulle tippa MINST 3 sekunder förmodligen 5 tidstapps. Ändå var hon bara drygt 4 sekunder efter vinnaren Vincent. Känns så himla bra!

Idag körde hon bara ett lopp, en hopptrea med en rätt ointressant start där man skulle snurra runt samma hinder typ tre gånger. Jag ville ta det lite försiktigt och bjuda henne bra ansats eftersom det var maxat hinder. Det tog hon som att jag hade släppt tyglarna helt. Hon drog som en avlöning och körde en helt egen bana. Ja, jag blev ju bara full i skratt. Försökte få in henne på linjen igen men det var stört omöjligt, hon bara sände så fort hon fick chansen så till slut sprang jag av.

Knut gjorde också ett jättebra lopp i ena hopptvåan och det var snubblande nära att det hade hållt. Det var också en handlingskrävande bana där jag gjorde ett dumt handlingsval vilket orsakade en rivning och så var den uppflyttningen uppskjuten. Han gjorde en hel del bra saker även i agilitytrean, bland annat satte han en megasvår slalomingång och han hoppade bra.
Idag gjorde han ett superlopp i agilitytrean. Detta på en rejält svår bana. Tyvärr skickade jag honom över fel hinder efter slalom men vi körde på som inget hade hänt och han satte hela banan klockrent. Alla hinder var maxade. Å vad jag skulle vilja veta hur långt det hade räckt! Det är så nära men ändå så långt borta!

Det blev lite filmat och kanske kan det komma en film, åtminstone på Kellis fina agilitylopp från igår.

Har haft en härlig helg med trevligt sällskap. Åkte med Maria och Aston/Wille och bodde med Anita och flickorna.

Summa sumarum en bra helg!

Ninnie och Kate gjorde flera fina lopp och tog bra placeringar. Malin och Swift kom tvåa i hoppklassen idag, han börjar ju bli lite till åren men står sig bra i konkurrensen. Tyvärr ramlade Prim av balansen i sista loppet och skadade sig. Håll tummarna för att det inte är nåt långvarigt! Stackars Prin(m)sen!

Sia protesterade mot helgens uppgift att vara resesällskap med att rulla sig i nåt äckel när vi kom hem. I got the hint! I morgon blir det fåååååååår!

3 svar på ”Rättvik och trots DDDDDD … är jag sjukt nöjd med hundarna”

  1. Tack för trevligt sällskap Eva! Filmerna ska jag försöka skicka till dig så fort jag kan – det finns många gobitar att gotta sig åt 😉

  2. Kommer bli SÅÅ bra när allt bara sitter där! Då får alla andra backa undan 😉 Kelli är så häftig o Knut likaså. Fin fina lopp med skitmissar bara =P

Kommentarer är stängda.