Sia på kvalplats! Knut reserv!

Vilken härlig helg på Öland!

Lena och jag åkte i fredags. Stannade till hos snälla, gulliga Annelie på Mörkö för att träna. Annelie körde med bil och släp fram några ungtackor som vi fick låna ett par timmar. Fantastisk träning! Planen var att öva på att pricka grindar (vi hade med oss ett par jalusier) och det gick verkligen jättedåligt. Men det fick oss båda taggade och fokuserade. Det var väl ”#€%&/ om vi inte skulle kunna styra rätt. Med Knut jobbade jag igenom hans utgång eftersom han envisades med att gå in alldeles för tidigt. Blev lite arg på honom och järnvägar vad han slog ut sen.


En träning som skulle ge resultat visade det sig!

När vi kom fram till Öland på kvällen så åkte vi direkt till tävlingsplatsen. Där stod banan uppställd med en vacker solnedgång mot havet som utsikt. Den såg liten, enkel och kort ut. Men det blev långt ifrån lätt i alla fall skulle vi erfara senare. Vi gick varsin runda för att få lite koll på linjer och åkte sen till stugan.
Den låg på Eriksöre camping och det stället kan jag varmt rekommendera. Det hade specialiserat sig på hundvänligt boende. Stugan låg jättenära havet och med egen hundbadplats och en agilitybana (!) något föråldrad men ändå!  Därutöver rastplats. I själva stugan fanns det grind till altanen för hundarna, hundmatskålar och till och med hundgodis i skåpet. Snacka om att man kände sig välkommen 🙂

Första tävlingsdagen kan vi dock glömma. Det gick inte bra för någon av oss. För min det var det delningarna som inte alls funkade. Mycket frustrerande. Men det värsta var att jag drog upp min knäskada i första rundan med Kelli. På väg till fållan gjorde jag nån rörelse och jag kände hur nåt gick sönder. Så jag har haltat fram resten av helgen, måste antagligen söka upp nån ortoped nu.

Skit kan man säga om första dan. Kelli hittade ett riktigt skitigt dike att sticka ner i. Här har hon torkat till lite, hon var helt svart när hon kom upp därifrån. Men Kelli har varit jätteduktig i helgen och gjort många väldigt fina saker. Hon är lite för ivrig och skrämmer fåren lite med sina supersnabba flanker. Söndagen gick bättre men jag styrde förbi en grind och sen kunde vi inte dela. Är ändå fullt nöjd med hennes insats, hon kommer bli riktigt bra.

Vi hann med en liten promenad på Allvaret innan jag skadade knäet. Häftig natur!

På söndagen lyckades vi skärpa ihop oss och köra bra. Lena gjorde en kanonrunda med Lovis och fick ihop 89 poäng med 48 på hämtet.
Knut gjorde fantastiska utgångar för att vara han båda dagarna. 48 på hämtet på söndan och totalt 88 p vilket räckte till en fjärdeplats. Hade lite småstrul i närarbetet eftersom jag inte kunde röra mig som vanligt, fick ändå till det riktigt bra. De som tittade trodde att Knut tyckte jag var konstig och därför inte tog tag i delningen som vanligt på lördan. Kanske hade han vant sig på söndan för då delade han fint. Fåren var bra men bjöd inte på nånting gratis. Jo in i fållan ville de gå, men resten fick man verkligen jobba på över hela banan. Sånt gillar jag. På söndagen var det tratt i stället för fålla och den drog en hel del poäng över dagen.

Sist startade jag med Sia och hon gjorde också en kanonrunda och vi fick exakt samma poäng som Lena och Lovis. Så delpoängen blev avgörande, vi hade 20-9-19 på hämtet medan Lovis hade 20-10-18 så utgången blev avgörande. Sia kom alltså tvåa!

Därmed höjde både Sia och Knut sin placering på rankinglistorna till årets stora tävlingar. Först och främst kom vi med på landslagsuttagning sista helgen i maj! Hurra vad roligt!!! Sia är med på en ordinarie plats och Knut ligger strax utanför, förmodligen kommer även han med. Det känns verkligen jätteroligt.

40 hundar får vara med, Knut ligger på delad 45e plats.

 

 

7 svar på ”Sia på kvalplats! Knut reserv!”

  1. Duktiga Ni! Landslagsuttagning inte illa alltså.Men trist med knät.

  2. WOW! Åh, vad ni är duktiga! GRATTIS!
    BTW om du fäller öronen på träsktrollet så ser hon ut precis som sin syster 😉

  3. Men skit med ditt knä Eva – hoppas du får bra hjälp! Jättegrattis så imponerande!! 🙂

Kommentarer är stängda.