Mitt svaga svaga knä…. nu jävlar!

Nu är mitt knä röntgat och undersökt efter konstens alla regler. Inget är trasigt. Det finns lite artros men det största problemet är att musklerna på det benet är för klena. Varför? Jag har varit skadad fyra gånger på ett år och hinner inte jobba upp mig emellan. Knäet blir skörare och skörare och då räcker det, som nu sist, att jag trampar lite snett så ”vrickar” jag det och får j-t in i h-e ont. Värre och värre för varje gång.

Nu blir det till att spotta upp sig och T R Ä N A. Läkaren sa att jag kan ta värktabletter om det gör för ont att träna. I takt med att musklerna kommer tillbaka så kommer det onda avta.
Det var ”roligt” att läkaren och sjukgymnasten jag varit hos sade samma sak. De var rörande överens och det känns jättebra.

Skärp dig nu Eva, sitt inte här, iväg och träna med dig!!

 

 

11 svar på ”Mitt svaga svaga knä…. nu jävlar!”

  1. Ett tips: Skriv träningsdagbok så att du verkligen utökar träningsmängden för varje vecka. Det gjorde jag när jag skulle träna upp min fot för 1½ år sen. Det hjälpte mig iaf.

    1. Jag ska försöka med träningsdagbok (är dålig på sånt) men har ju gymkort så jag tänker ta en intro med en PT och sen bokföra träningen. Men jag ska även träna hemma har jag tänkt, så det blir mycket att skriva 🙂

  2. Mina muskler är också svaga och de vill inte riktigt, de försöker verkligen lägga över belastning på det andra benet. Men jag märker stor skillnad när jag har tvingat benet att hålla igång t ex genom att stå på cross trainern att jag får mindre ont eftersom benet är starkare. Jag har också fått rådet att så fort smärta uppstår skall jag ta smärtstillande och träna på för att vila är inte bra.

    1. Ja, det är konstigt det där vad man avlastar utan att tänka på det… Jag ser ju med blotta ögat att det högra benet är spinkigare. Vi är nog bättre på att träna hund än oss själva, tror jag.

  3. Heja Eva! Kommer bli kalas bra det där =) Skönt att ingenting var trasigt, det var väl den största oron..

  4. Skönt att få knäet ordentligt undersökt. Jag har också ett knä som krånglat, nu har jag börjat springa igen med är såklart orolig att det ska börja göra ont igen, det är så tråkigt när kroppen inte funkar som den ska. En liten valpplaner uppdatering hoppas jag kommer snart förresten:-)

  5. Heja heja! Det enda som i längden hjälper min stackars axel är att träna, även om jag just nu inte alls tränar så mycket som jag borde..

  6. Vad skönt att det inte var ngt trasigt- träna är det ju bara latmasken som sätter stopp för 😉 Tror att cykling är bra för att stärka knän för det brukar man rekommendera innan knäoperationer har jag hört. Hejja, hejja nu att benet blir lika starkt som det andra- minst! 🙂

  7. Bra där Eva,börja med träningsbok det gjorde jag med Ninnie när hon gick vattentraskrehab.

Kommentarer är stängda.