Vi kom med!

Knut kom med på landslagsuttagningstävlingen nästa helg! Betyder att jag har två hundar med. Det ska bli så himla roligt. Första dagen är det internationell kvalbana dvs full bana med fem djur varav två märkta, delning två omärkta, fålla, singling ett märkt. Andra dagen blir det dubbelhämt och s<ortering, fålla. Ingen drivning eftersom det tar för lång tid med så många starter (40).
Man får 10-9-8-7 osv poäng för placering 1-10 och det gäller att skrapa ihop så många poäng som möjligt. Det är ytterligare en uttagningshelg kvar sen, uppe i Källbomark i början av juli. Hur uttagningen går till står på svak.se under Landslaget. Där finns även en lista över poängställningen. Knut har 5 poäng som han fick på SM och just nu ligger han ungefär på 17.e plats. De åtta första får vara med på EM och femton på NM. Just nu är det 11 poäng som gäller för att ta sig till EM. Men det kommer såklart ändra sig efter uttagningarna.

Det känns lite overkligt att vi är med och krigar om dessa platser men ingenting känns omöjligt 😀 Båda hundarna kan gå bra, det gäller att ha lite tur och en riktigt bra dag. Mina guldklimpar!

För dagen tränar vi på momenten dubbelhämt och sortering. Det kan gå precis hur som helst och känns långt ifrån säkert. Att tävlingen dessutom går på den kulliga EM-banan i Andrarum gör det hela än mer komplicerat. Men det är ju lika för alla. En härlig utmaning helt enkelt! Längtar!!!

I morgon håller vi tummarna framförallt för Sias brorsa Swift och Knuts brorsa Prim som är på landslagsuttagninge i agility! Heja Malin! håller lite på Nick också! och Io förstås!

7 svar på ”Vi kom med!”

  1. Grattis! Håller verkligen tummarna för er nästa helg. Ni är bara BÄST!

  2. Härligt Eva, önskar jag kunde komma dit o heja på er 🙂 Se till att nån filmar!

  3. Åh, så roligt!!! Jag ska verkligen hålla tummarna för både Kungen, SupersäkraSia och dig!! Grattis!!!

  4. Otroligt häftigt att kvala till landslaget! Jag håller tummarna och tror det går vägen, ni är ju så duktiga alla tre.

Kommentarer är stängda.