sorteriFina fina Sia – ikväll i skarpt läge

Ikväll när jag precis ätit middag ringde A och behövde hjälp att sortera ut sina rymmartackor från Cs stora tackgrupp med lamm. Efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att ta med mig Sia och försöka hjälpa till. Hon är nog vassast för ett sånt jobb. Men jag var inte alltför optimistisk. Sortera ut tackor med lamm ”på riktigt” är en helt annan sak än att sortera vallningstackor på tävling.
Jag bad Sia hoppa upp på fyrhjulingen och så gav vi oss iväg.

Vetetusan hur många får det var, många var det. Men det var lätt att se vilka som skulle bort för de var vita och resten grå. Vi satte igång och ett, tu, tre så hade vi två tackor och fem lamm. Det gick otroligt mycket enklare än jag hade trott. MEN ett lamm var grått. Hmmm hur gör vi nu? Kan vara väldigt knepigt sortera iväg ett lamm. När vi kollade öronmärkningen visade det sig att det grå lammet hörde till en vit tacka så allt var frid och fröjd, den grå skulle med.
Sen behövde tackorna lite tid för att bestämma sig för att gå under eltråden, över diket och hem, men efter lite lockande och tålmodig Sia så bestämde de sig plötsligt.

Hurra!!

Så kan man också tillbringa en lördagkväll :mrgreen:  Att bli bjuden på ett glas vin efteråt med trevlig pratstund  blev liksom pricken över i.

Livet på landet är rätt underbart!

3 svar på ”sorteriFina fina Sia – ikväll i skarpt läge”

Kommentarer är stängda.