Tävlat dubbelhämt

Jag är fortfarande på små moln efter helgens dubbelhämttävlingar i Södertälje. Framförallt Knut har varit så himla duktig!

Banan var ganska liten men lite trixig. Första utgången skulle de över diket som syns på bilden här. Det var övervuxet med lite buskar här och där. Tre övergångar var markerade med små vimplar och vi fick styra hundarna till en sådan om vi inte ville att de skulle ta diket. Det var ganska djupt och det pratades om att hundarna skulle få svårt ta sig upp ur det (det hade de inte).

Om vi tittar på bilden så var hämtstolpen till vänster ur bild. Första flocken står till höger och den skulle över dikets bortersta övergång. Sen syns hämtgrinden till vänster i bild och flock nr två stod långt bort till vänster ur bild.

Det som krånglade för några var att få hunden över diket. Det var även några som hade strul att hitta dikesövergången i framdrivningen. Speciellt om hundarna ville balansera mot föraren så hamnade man tokigt (fråga Sia igår… ;).

Resten av banan vållade inga stora svårigheter utöver det vanliga. Fåren var ganska tröga och det var stor skillnad, tyckte jag, att köra på åtta djur mot det vanliga fyra.

Ränna igår och fålla idag var skrattretande enkelt, fåren rusade igenom själva så den 10.an håvade de allra flesta in.

Knut har gått fantasitskt bra, framförallt igår. Idag krånglade han lite med andra utgången och blev fort trött. Det var varmare idag. Sia varvar fina saker med en del olydnad men har sammantaget gått jättebra.

Arrangören gjorde ett kanonjobb trots att de hade haft svårt få ihop funktionärer. Jätterolig tävling. Jag uppskattar jättemycket att få köra lite annorlunda banor som den här.

Resultat då? Ja, de flesta av er är ju på Facebook där nyheter kommer snabbare. Knut vann igår och allt som jag oroat mig för gick lysande (diket, andra utgången, trögheten). Vi hade en tacka som han fick jobba extra på hela tiden (hon ville gå sin egen väg) och därför kändes rundan inte särskilt flytig. Desto roligare att få betalt för ett bra jobb och domarkommentaren ”föredömlig djurhantering”. Vinst och 137 p.
Idag var det lite småstrul, framförallt i andra utgången där Knut visade att han inte alls hade nån förväntan på att fåren skulle stå på samma ställe idag. Det blev ändå 134 p och en tredjeplats.

Sia gjorde en okej runda igår och kom 11.a. Idag gick det bättre 133 p och en fjärdeplats.

Nu hoppas jag att båda hundarna kommer med till både Sverigecupen och årets SM!


Knut och jag efter vinsten   Foto: Britta Weiler

Tack för alla grattis överallt, det är så roligt med sån support!

Jag blir alldeles varm och glad inombords när jag tänker på alla gulliga träningskompisar, tack för att ni finns!

2 svar på ”Tävlat dubbelhämt”

  1. Ett ”sent” grattis från en som inte har/är på FB 🙂 Stort GRATTIS! Vinst, fasiken vad coolt!
    Hoppas Torbjörn mår bra.
    Kram!

Kommentarer är stängda.