Utflykt till Mörkö

Idag har jag tävlat IK2 på Mörkö med Sia och Knut. Vi kom 6.a och 7.a och jag kan konstatera att mitt träningsupplägg sista tiden haft rätt fokus. Dvs närarbete. Tyvärr gav träningen inte ett skit för dagens prestation var en Katttaaasssttttrrrooofff. Vi kan inte dela och vi kan inte ränna. Nåja, bara ett försök på rännan eftersom tiden eller poängen tog slut men ändå…hur svårt kan det vara att dela!!!
Det fanns ljusglimtar också 🙂 Båda hundarna gjorde fina drivningar och jag fick beröm av domaren.
Vann gjorde Ingela och Bracken vilket var väldigt skoj tycker jag. Jag har alltid gillat Bracken, det är en jättefin hund och nu har de vuxit in i IK2. Grattis igen Ingela!!
Maria och Peace gjorde också en jättefin runda men fick precis som mamsen inte några poäng från delningen. Det blev svårt med fem djur av varierande ras varav två märkta, för många av ekipagen.
Kjapps husse Kenth var där och tävlade med Feo också och de gick kanonbra in på en tredjeplats. Jätteroligt! Grattis Kenth!

Hassel och Bat fick följa med idag. Deras första långresa gick över förväntan. Lite gny på ditvägen men inget illamående. Hemresan sov de som stockar.
De fick inte följa med fram till tävlingsområdet eftersom de är för unga, så det blev många små promenader vid Skanssundet i stället. Det fanns en hel del läskiga saker. Till exempel parkerade bilar som skäller. När färjan kom in blev det lite trafik en stund. Både hundar och jag blev rädda när en motorcykel kom svishcande med ett vrål alldeles för fort. En stor långtradare som ställde sig nära vår bil var också läskig. Båda stirrade stort och länge på den. Stirrade gjorde de också på skränande fåglar som steg i stora flockar och på en stor färja som passerade. Även vattnet tittade de stort på. Men det de reagerade mest på var definitivt de skällande bilarna. Det positiva är att båda valparna avreagerar snabbt och de sista rundorna så tittade de bara lite trött mot de bilar som skällde. Många saker som ska upplevas här i världen.
Och dagen innebar såklart en massa koppelträning 🙂

Ett svar på ”Utflykt till Mörkö”

Kommentarer är stängda.