Valpkurs med burlek

Fem av Kellis valpar var med på valpkursen för Malin igår. Jätteroligt att träffas och se att de är så kavata och roliga. Alla var duktiga på att koncentrera sig i lek med matte. För allting bygger på att leka sig fram och belöna upp det vi vill ha. Det är för den skull inget mesande. Det här ska bli lydiga, samarbetsvilliga, arbetsglada hundar. Vi tränar just nu bland annat på att valpen ska tåla hantering, inte vakta allt och alla, komma på inkallning mmm. Det är så himla roligt när man ser vilken respons mat i mängd och timing kan ge. Det lönar sig att matte tar i tassarna och valpen går gladeligen med på att få klor klippta tex.
Vera går som slickad vid Petras sida efter att hon konsekvent matats mycket från sidan.

Malin demonstrerade sen burleken. Och vilken otroligt användbar övning. Den borde vara standard på varenda valpkurs! Förutom att man får en hund dom älskar sin bur så får man självkontroll som kan föras över till alla ställen där sån behövs. Ytterdörren, bilen, starter, fårgrinden, kontaktfält etc. Dessutom kan man grundlägga massor av agilityhandling. SÅ roligt! Och hunden bara älskar det. Malins Nick imponerade verkligen och ingen kunde väl ifrågasätta att hunden gillade det, haha.

20121113-094100.jpg 20121113-094109.jpg 20121113-094116.jpg 20121113-094123.jpg
För att ni inte ska missförstå, ingen av hundarna bor i burar. Men på tävling, i bilen, hos veterinären är bur ibland ett måste och det är så himla bra få en hund som känner sig trygg och älskar att vara i sin bur.