Valpkursen för Malin Elfström

Det bästa man har lägger man på bordet eller …. 🙂

Igår var det tredje tillfället på kursen och vi pysslar med belöningar och burträning. Det gäller att ha en bra belöningsteknik och bra belöningar. Det gäller bygga värde för de belöningar vi vill arbeta med. Malin visade ett svårt exempel där hon kampade med On samtidigt som hon lade ut en hög med godis på golvet. On var fullt fokuserad på kampen och ignorerade godiset. Sen kunde hon lägga ut leksak och enstaka godisar på golvet – pekade på den han skulle ta och han lyckades klockrent. Imponerande! Och det var FULL intensitet hela tiden. Man kanske kan tro att hunden skulle bli ledsen eller passiv av att inte få ta godiset när den vill men man såg inget sådant alls. Skoj!
Malin berättade att On väldigt gärna velat ha godiset i början medan Nick hellre ville ha leksak. Numera är båda lika duktiga så det gäller kunna variera sig som tränare.
Jag frågade vad syftet är att lära hunden det här och svaret är att hunden verkligen ska vilja göra det vi vill. Så enkelt egentligen. Några exempel: ta det hinder vi pekar på och inte favorittunneln, kunna fortsätta slalom fastän nån har tappat godis på marken, kunna stanna kvar fastän andra leker/tränar/gör nåt roligare, kunna fortsätta jobba fastän en hare skuttar fram osv osv.

Sen körde vi vidare med burleken och jag blev lite imponerad av Hassel. Vi har inte tränat det så mycket men han är otroligt lättlärd och behöver inte många repetitioner för att förstå. Nu ska jag utveckla hans stadga vad gäller frestande saker utanför buren när dörren är öppen.

Kullsyskonen verkar precis lika lättlärda och det är en fröjd att se dem leka med sina förare.

Therese och Speed kör burleken.


Eva Marie och Petra kör belöningslekar med Bat och Vera


Hassel hade partytime som ni ser, här pussar han på Sirocco.

Träna valp är sååååå roligt!