Svärmor Alice Goda Pepparkakor

Försökte hitta pepparkakor utan palmolja i affären och det verkar nästan omöjligt. Hur är det möjligt att det fortfarande är så använt? När det finns smör!! Här ska bakas de absolut godaste pepparkakorna! Prova!

SVÄRMOR ALICE GODA PEPPARKAKOR recept från Goaste Alice1955

3 hg smör

5 hg socker

8 hg vetemjöl

5 msk vatten

2 msk sirap

1 ägg

3 tsk bikarbonat

4 tsk kakao

4 tsk kanel

2 tsk ingefära

pepparkakorVi lekte lite härom året 🙂

Vem gillar Matfusket?

Idag cirkulerar en bild på en matetikett runt på Facebook. Den visar ett paket skinka som är märkt med ursprung Tyskland samt märkt Krav och Svenskt Kött. Det är Willys som har lyckats med den bedriften.
Det är naturligtvis så uppenbart klantigt, alla som läser det finstilta kan ju se att det inte är Svenskt Kött. Det visar på  den respektlöshet som livsmedelsindustrin bedriver mot oss konsumenter. Och de enda som kan göra nåt åt det, det är vi som handlar. Bli mer petiga, klaga, välj nån annan butik. Självklart förklarar Willys och övriga inblandade att det beror på en medarbetares misstag att ta fel etikett. Jovisst, men bedrägeriet är väl ändå ett faktum?
Det är verkligen bedrövligt att man måste lusläsa alla etiketter för att inte bli lurad!!!

För ett tag sen kunde man läsa om hur bland andra ICA prissätter kött. Det visar sig att det inte alls skiljer så mycket i pris mellan importerat och svenskt kött. Men eftersom vi konsumenter är så lättlurade så har butikerna enorma påslag på det svenska köttet.

Här ett exempel som Aftonbladet skriver i en artikel om ”Handeln utnyttjar kundernas vilja att köpa svenskt till varje pris”  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10716037.ab ”Skillnaden i inköp mellan svensk rostbiff och sydamerikansk är bara 6 kronor per kilo. Men efter butikernas påslag blir skillnanden 40-50 kronor”

Jag tycker det är så OTROLIGT FULT att handeln skor sig på den trend som har växt till sig senaste åren. Trenden att köpa svenskt, Krav och närproducerat för att gynna miljö och svenskt lantbruk.

Jag skulle så gärna gynna svenskt lantbruk, god djurhantering och bra miljö men att gå runt och känna sig lurad känns verkligen inte bra.

Vad ska vi göra!?

är på krigsstigen

Revbenspjäll av lamm

Nu ska jag skriva något som jag väldigt sällan gör… om mat! Jag hämtade de sista två lammen från slakteriet igår. Jag skäms, jag har aldrig förut lagat till revbenspjällen… men lugn, jag brukar koka dem till hundarna så här kastas inget.
Igår tänkte jag att vad tusan, det kan inte vara så svårt att laga till. Tog fram kokboken. Krydda, in i långpanna i ugnen i 1,5 timme. Ingen ösning (stod klart o tydligt i receptet vilket passar mig fint). Klart. Busenkelt! Jag tog vanlig vitpeppar, salt och sen en gotländsk, färdig kryddblandning som jag råkade ha hemma och som passar till lamm. Men jag är helt säker på att det blivit lika gott med vanlig grillmarinad.
Serverade med ugnsrostade morötter och potatisklyftor och ett gott rödvin. Mums! Och för er som är rädda att lamm smakar kofta… det är en myt! Det här var otroligt mört, smakade fantastiskt gott, saftigt kött och absolut inte kofta.

Nu skulle det ha varit en aptitretande bild här men sorry… tänkte inte på det igårkväll 🙂

Telenorstrul Hämtträning Agilityfiasko Höger eller Vänster? Bloggflytt

Har du Telenor och tycker att jag är konstig som aldrig svarar på dina SMS? Svaret är att de aldrig kommit fram!

Telenor tycks vägra släppa greppet … vi flyttade för snart ett år sen och deras system anser fortfarande ha vissa äganderätter till mitt nummer … vilket betyder att deras kunders SMS till mig försvinner ut i rymden! Problemet kommer ”förhoppningsvis lösas under närmaste veckan”… To be continued…

Hämtträningen

Det var väl attan också om vi inte ska få ordning på det här! Senaste veckan har jag varit hos Olle i Hågadalen och tränat på gutefår.  Vi fick till ett par knepigheter som att fokusera på rätt flock, kunna dirigera utgången när det blir konstigheter. Sen gjorde vi ett dubbelhämt och det var absolut inte perfekt men jag lyckades i alla fall övertala honom åt rätt håll!

Här föser Lena och Meg iväg gutefåren i Håga. Tack Lena för att du ordnar och fixar med träning!

Igår var jag hos Åhza Gustavsson i Vallentuna och gjorde ett megalångt hämt, det längsta nånsin. Skulle tippa över 500 meter. Återvuxen vall så det gick inte att se hunden och det var skitsvårt att se fåren och vad som hände på så långt håll. Jag fick ingen kontakt med Knut förrän sista tredjedelen av framdrivningen… det där måste jag verkligen träna på! Skönt i alla fall att få kvitto på att han kommer till mig med fåren, det var ju inte alls självklart för tackorna vart de skulle även om de gärna gick till folk. Inte förrän sista biten fick de syn på mig så det blev jättebra träning.
Sen puttade vi dem hemåt igen så de försvann utom synhåll. Skickade honom igen sen på ett dolt, lite kortare hämt och det gick kanon. Men oj vad trött han var efteråt! Tack Åhza för att du hjälpte mig med detta!

Agilityfiasko

Usch nästan så jag borde låta bli berätta men senaste veckan har Knut sprungit 10 agilitylopp och vi har fått fel eller diskat oss i samtliga. Jag ville verkligen ta den här sista chansen i år att försöka få upp honom till trean. Men det sket sig med råge kan man säga.

Höger eller Vänster

Kelli nöter på höger/vänster träning och hon som varit så lättlärd har bara SÅ svårt för det här. Jag tror det beror på att hon har så mycket naturligt i sig och har därmed fått jobba mycket utan styrning. Det känns rätt frustrerande att en hund som verkar så himla smart plötsligt inte förstår.

Bloggflytt

Jag håller på och flyttar över alla gamla inlägg från Blogtown till WordPress och det tar en hel evighet. Tydligen kommer dessa upp på feeds och mailprenumerationerna och det kan ju vara irriterande för er som följer bloggen. Ska kolla om det går att komma runt det på nåt vis.