Category: Veravalpar 8v

Nu har alla valparna åkt!

Lycka är att hämta sin nya valp! Här känns det väldigt tomt men samtidigt skönt att livet ska återta normala vanor igen. Här är lite bilder från hämtdagarna. Fler bilder både från mig och valpköparna finns på vår Facebooksida. Så småningom ska valparna få egna sidor också. Klicka för större bilder.  

8 veckor och resklara!

Idag har valparna börjat åka till sina nya ägare. Först ut var Enn, Teal och Elsa. I morgon åker Victor och Lykke. På bilden ser ni från vänster Victor, Lykke, Elsa, Teal och Enn. Allt har fungerat bra med veterinärbesiktning och bilåkande. Som ni ser börjar öronen lätta och jag gissar att de flesta får …

Fortsätt läsa »

6,5-veckorsvalparna har fått namn!

 

Fem veckor och Tävlingsdebut för året…

Otroligt vad fort tiden går! Nu är de fem veckor och det är full rulle. De är ute och minglar i köket och de får vara korta stunder ute i en stor komposthage. Nu är jag säker på hårlaget och vi har två korthåriga hanar, Trean och Fyran. Resten är långhåriga. Roligt med många som …

Fortsätt läsa »

Valparna 4 veckor

Till vänster tikarna Ettan och Tvåan. Till höger hanarna Fyran överst, Trean och Linslusen under. Idag var de ute för första gången och upptäckarlusten är stor! Titta gärna in i vår Facebookgrupp för att se fler bilder.

Valparna växer

Allt flyter på fint med valparna. De äter, leker, sover och går på tidning. Helt perfekta alltså 🙂

Valparna två veckor

Valparna en vecka

 Överst tikarna Ettan och Tvåan, nedanför syns hanarna Trean, Fyran och Linslusen. Vera är en supermamma och allt har flutit på prickfritt så här långt. Ser fram emot ögon under kommande vecka.

Veras valpar 1 dygn

 

Valparna är här!

Vera har valpat idag (pappa Kemi Rex) och hittills har vi fått fem st, tre hanar och två tikar. Jag tror hon är klar men man vet aldrig, ibland kommer nån eftersläntare. Alla är tingade. På bilden en av hanvalparna.

Vera är dräktig

Vår veterinärvän Nils var snäll och ultraljudade Vera i onsdags. Han kunde konstatera att hon var dräktig men vill inte uttala sig om hur många (vi såg flera svarta pluppar på skärmen 🙂 ). 4,5 veckor kvar att vänta nu. Spännande!

Valpar väntas

Seglinges Vera är parad med Kemi Rex och förhoppningsvis blir det valpar vecka 12. Vera och Rex (foto: Petra Strand och Elin Wejdmark privat)