Sportlovet i Idre

Klicka för att komma till galleriet med större bilder…

Vallat med älg

Igår var jag hos Åhza och tränade på hennes enorma ytor, där går verkligen få ut rejäla hämt. Härlig träning verkligen även om det väl gick sådär halvdant. När vi var färdiga med träningen dök dom här upp…

Kanske skulle ha vallat på dem i stället haha 😀

Just nu brottas jag med att få till sista touchen på Knuts utgång och det känns som en livslång uppgift. Han kan verkligen inte låta bli att sakta av och glida in sista biten. Men skam den som ger sig!
Kelli har ramlat bakåt i träningen och det är väl bara normalt antar jag. Jag glömmer ibland att det inte är så längesen hon faktiskt inte kunde höger vänster, inte ens muntligt… Nu kräver jag plötsligt att allt ska sitta på visslor och det fixar hon inte alltid. Lång fråndrivning ur balans blir för svårt och där har vi en del att fila på framöver. Igår blev jag sur på henne men på hemvägen bestämde jag mig för att backa träningen i stället. Inse att jag gått för fort fram. Ibland känner jag mig verkligen som en bad trainer…

Åhzas hundar gick jättefint, jag gillar ju Dolph. Han har en så skön attityd till djuren, pålitlig liksom. Och lilla Majsan, vilken guldklimp. Den blir grym nästa år!

Veckorapport om älg, hund o annat!

Här har hänt så mycket så jag får ta det i kronologisk ordning. Långblogg blir det – orka läs den som vill  😉  Finns så mycket att berätta och här är ett axplock av några gobitar!

Sam-Flaxa
Parningen drog ut på tiden med Sam o Flaxa och i måndags hade jag planerat åka med till Idre på älgjakt. Vilken TUR att Anna o Oskar kunde ta hand om Sam och fixa med hundvakt, parning och överlämnande till Mosse. Känner mig som en liten skurk som drog iväg och lämnade dem i sticket men det hade gått finemang allting, skönt! Bilder i Annas blogg!
Betyder att det blir små Flaxabebbar här på Seglinge i början av november. Ska bli SÅ kul!

Älgjakten

Pappa, jag, Torbjörn och min bror har en liten mark i Idre där vi får skjuta en vuxen älg på de fyra jaktdagarna. Vi hade bestämt att bara jaga tisdag till torsdag eftersom vi 08-or behövde måndan för att ta oss dit. (jag räknar mig fortfarande som 08 efter 25 år som upplänning… en gång 08 alltid 08 liksom). Min kusin Putte är också med i jaktlaget och på måndag morgon, när man alltså egentligen fick skjuta, hade han TVÅ stora tjurar 100 m nedanför sitt hus (på vår jaktmark). Gissa om det kliade lite i avtryckarfingret där… 😆  Men självklart väntade han tills vi andra kom upp, man behöver ju back-up ifall nåt går snett.
Tisdagen började med att brorsan på väg ut till sitt pass, sprang på fyra älgar som låg och vilade! Innan han hade fått upp bössan och bestämt sig för vem som var vem av älgarna så hade de naturligtvis hunnit dra därifrån :mrgreen: Det tar lite tid att ställa om kanske. Från bankkontor till att stå själv ute i skogen med fyra älgar och en bössa.
Dagen slutade med att de såg ytterligare en älg som det inte blev skottläge på. Men oj vad vi hade att prata om på kvällen… 🙂
Onsdag började med att Putte hade älg på ”tomten” igen. Övriga skyttar (pappa, Tobbe o Peter) mobiliserade för att ringa in ifal ifall Putte skulle missa chansen. Älgen stack såklart åt tjottahejti innan nån hann blinka. Även den här dagen sågs det älgar lite här och där och som avslutning en som kom i 120 knyck rätt förbi pappa. För snabbt för att skjuta. Otroligt med så mycket älg på så lite mark (230 ha). ÄNNU mer att snacka om på kvällen, som blev låååång för vissa 🙂
Torsdag, sista chansen. Peter hann inte mer än ut på sitt pass förrän en ståtlig älgtjur kom spatserande. Tobbe hade förmodligen stött upp den när han gick ut på sitt pass. PANG! PANG Två skott small av och det hördes ända upp till huset där vi bodde, där jag stod i nattlinnet och rastade hundar från dörren (jo det händer ibland…).  En 10-taggare blev det och sen tog det hela dan innan den var bärgad och inhängd i förrådet.

Jag var själv aldrig med på själva jakten, har visserligen både jägarexamen och studsare men la ner det för över 10 år sen. När vi hade Seglinge skötte jag och Spencer drevkedjan, det räckte för mig. Så jag utnyttjade tiden med att plocka lite lingon, och ta härliga promenader med dogsen. Lite simträning blev det i Hösthåa.
Hundpromenad i Idre

Fredag och valpkurs för Malin
På fredagar går jag och Kelli valpkurs med agilityinriktning och det är så himla roligt! Det är ett härligt gäng med valparna Troll, Aston, Amadeus, Dumle, Elvis, Linus och Kelli.
kelli_stand_0908

Lördag i Södertälje

Knut hade två klass 1-or och i agilityklassen började det bra men sen blev det en rivning, slalomfel och så tyckte jag han fuskade på gungan så jag valde att ta om den. I hopploppet gick han egentligen bra. Fel slalomingång men den var svår så han är ursäktad. Den vägran med följdfel hinderkrasch är helt mitt fel som inte handlar ordentligt.
Foto: Therese Ledin
Film som Malin tagit på loppet http://vimeo.com/6547181

Malin o Prim var jätteduktiga och vann båda sina lopp så nu är han hel klass 2-hund! Grattis!!!

Foto: Therese Ledin

En rolig lördagsnyhet var också att Anita o Toni gjort sin första klass 3-nolla! Plus tog Vicki pinni i tvåan och gjorde en bra klass 3-debut! Grattis!

Tobbe världsrekord!!!
Ja fatta att det är sant! Beanie M.M. och Tobbe vann Silverörnen V75 i Solänget på fantastiska tiden 1.10.7. Världsrekord på 1000m-bana över medeldistans. Så jäkla coolt! Vilket jobb dom gjort Morten o Maggan som tränar! Tjohooo! Champagne på kylning 🙂

Söndag i Vallentuna
Efter gårdagen var jag rejält taggad och tänkte att det var väl fanken också om vi inte ska kunna komma runt felfritt åtminstone EN gång till i år… Bestämde mig för att lyssna på Anja Lehtiös råd att ”inte skulle du väl låta honom rusa på hejdlöst i vallningen…” Nä det skulle jag ju inte. Så jag bestämde mig för att ”ta tag i honom” under loppet. Dvs i agilitloppet före slalom och alla kontaktfältshinder och i hopploppet före slalom plus ”lämpliga” ställen. Med ta tag menar jag att jag säger Knut och kräver hans uppmärksamhet innan jag skickar på hindret. Nu vet jag inte om han verkligen tog kontakt med mig men taktiken fungerade iaf utmärkt!
Agilitybanan hade en väldigt snabb slalomingång, det var väl egentligen den enda handlingssvårigheten. Loppet flöt på bra även om A-hindret var kasst, han stannade inte och gungan sådär. Jag valde iaf att bara köra på och vi kom i mål felfritt!!!
Andra loppet, hopploppet, var lite mer handling även om det också var en ganska enkel bana. Jag hann inte ett framförbyte som jag planerat men det gick bra att improvisera med bakombyte i stället och TÄNKA SIG vi var felfria igen!!! Så himla häftigt! Han är bara SÅ HIMLA ROLIG att springa med! Vilken hund jag har!
Dubbelvinst, dubbelnolla och dubbelpinne! Jippi!
Petra filmade hopploppet (update):

Bra gick det även för Lena o Maja, Marie o Mirre som båda kom på 2.a plats med pinne! Grattis!

Idag har även Ninnie o Kate varit duktiga och kommit 2.a med pinne i agilityklass 2 i Karlstad! Grattis!

Nu har jag skrivit av mig en vecka och ska sätta igång och paketera kött! Vi lyckades tajma så himla bra att pappa o Peter kom från Idre med köttet nu på eftermiddan, alldeles lagom när jag var klar i Vallentuna så vi kunde mötas vid E4.an.

Hadegött alla!!! 😀