Chipmärkning

Idag har vi haft besök av sju små underbara valpar (Gem-Ben). Chipmärkning stod på agendan. Jag har ju varit i valet o kvalet om jag skulle fortsätta med chipmärkningen (ingen lukrativ verksamhet om nu nån trodde det). Det blir ju inte många märkningar per år men det är roligt att få se lite valpar (och ibland nån katt). Så nu har jag chip på lager igen 🙂
De var väldigt frimodiga och klev in här som de alltid bott här. 7-veckorsvalpar är verkligen helt underbara. Grattis Ann till ytterligare en fin kull!Hade inte en tanke på kameran så jag snodde en bild från Anns Facebook. Windanns Knasen får representera syskonen idag.
Knasen och hans syskon är, nu måste jag räkna efter… barnbarnsbarnbarn till vår fina Fame. (Fame-Winda-Cima-Gem-Valp)
knasen

Sen var det dags för Anns tackor att åka hem igen. Baggen har rödmålat dem fint under den här månaden (de är betäckta). Så nu hoppas vi på fina lamm till våren.

Chippat WindAnn valpar

Ikväll har jag varit hos Ann och chippat ett gäng valpar. Passade på att ta kort på hela ligan också! Eftersom datorn krånglar fick det bli snabbredigering och ett Google album. Här är de små godingarna. Klicka på bilden för att komma till albumet.

WindAnn valpar

Chipmärkt …

I söndags var det vallning och chipmärkning hos Ann och Karin i Storvreta. Vi körde lite cirkelträning a la kurserna i Andrarum och det fungerade bra.
Ann började med Peg som såg fin ut efter sin mammaledighet. Karins Kip behövde ingen press alls, han var lite åt andra hållet och försvann iväg om man pressade. Trevlig hund och nu känns det som vi kan bli ett redigt gäng som kan åka runt och tävla nästa år! Kul! Ann körde lite med Winda och henne är det svårt att få tillräckligt öppen och avslappnad. Hon är lite fast i gamla mönster men några små steg lyckades vi få fram. Det går kanske lära gamla hundar ”sitta”?

Sen skulle vi hem till Ann och chipmärka valparna. Ann tog Fame med eftersom hon behövde få röra sig lite (Ann promenerade dit o hem). När jag hade packat in mig i bilen ringde telefonen. Det var Ann. Fame hade plötsligt vänt och sprungit tillbaka 😮 Så det var bara parvla sig iväg över hagen och bort till ängen och där stod hon, sötnosen, och väntade på sin flock. Gamla hunden som bott och varit så mycket med Ann, konstigt att hon gjorde så!

Dolph och David var riktiga små sötnosar. Men goast av alla är den här killen!Mattias m coola brillor...
Mattias visar sina nya coola brillor 😀

Så här bra gick det när jag skulle fota valpar… förstå om jag behöver en ny kamera?D