rip Seglinges Peace

peace_evelina
Jag har en mycket sorglig nyhet att berätta. Finaste Pisan finns inte mer. Hon skadades på jobbet igår, en kviga halkade och Pisans tass hamnade på fel ställe. Det tog så illa att Evelina tvingades ta det svåraste av beslut.
Fotot ägs av Evelina Frölander.
Peace började sin uppväxt här, flyttade sen till Maria Knutas där hon utvecklades till en mycket fin vallhund och kompis. Sen några år tillbaka har Peace bott hos Evelina Frölander och varit den bästa arbetskamrat man kan tänka sig, både med gårdens nöt och får. Peace skulle fylla 10 år om några veckor men hade mycket kvar att ge.
Evelina skrev så fint till mig och jag har fått tillåtelse lägga ut texten. Sov gott Peace, du var nåt alldeles extra!

Evelina skriver:
Idag har vår älskade, alldeles underbara pippigris tyvärr fått somna in…
Vi jobbade på i vanlig ordning på gården och hon skött sig så snyggt. Flyttade undan dräktiga kvigor och sin-kor för att kunna ströa och fodra. Efter lunch gick vi ut på vårt naturbete som våra yngre kvigor går på för att ta hem och sortera om dom. Hon hämtade alla 30 kvigor så snyggt på ca 60-70m avstånd, kom med dom till mig och vi gick med dom till utgången av hagen. Väl vid utgången gick tempot ner och Peace vandrade bakom djur för att håll dom, då en kviga halkade till bakåt och lyckades klämma peace tass. Tre-bent ville Peace fortsätta gå på djur men jag tog självklart henne därifrån och åkte till veterinären där dom konstaterade att tre ben i tassen var helt av och i otackt, även en del små benbitar kunde ses. De skulle gå att operera men livet som vallhund var över enligt veterinären och dom visste inte hur livet för henne skulle se ut efteråt… troligtvis endast promenader… Efter ett långt beslut så bestämde jag mig för att hon skulle få somna in.. jag tänkte att hon inte alls skulle trivas med delas x-antal veckor hemma, utan att få följa med på gården, där hon älskar att vara. De skulle va en sorg för henne varje gång jag hade satt på mig ladugårdkläderna och sen be henne stanna hemma. sedan alla rehab som behövs på de..
Detta är verkligen en stor sorg och jag är helt knäckt då vi mist den finaste av alla hundar! ❤️
peace_head_evelina
Foto: Maria Knutas

 

3 svar på ”rip Seglinges Peace”

Kommentarer är stängda.