Elitloppet

Svanstedt och Torvald Palema vann lätt efter perfekt lopp i finalen. Imponerande vad bra Åkes hästar går, han skapar rubriker vad han än gör. Trist att framgångarna ska överskuggas av skitsaker. Helt klart är att han är en sjuhelvetes hästkarl. Många grattis Åke!  I m p o n e r a n d e!

Sundons Gift blev 6.a i sitt försök på 10,7. Inte mycket å säga om den insatsen. Hästen är bra men han förlorade racet redan i spårlottningen. Nu hoppas jag de får en vettig uppgift i nästa start. Det är härliga människor och de har en suverän häst, de är verkligen värda mer framgång än detta!

Tobbe kom tvåa med Fiona Southwind i ett av ramloppen, maxutdelning efter en fin invändig resa.

I år var jag på stallbacken hela tiden och det är alltid trevligt träffa massa gamla bekanta och se alla välputsade hästar på riktigt nära håll. Det är ju inte så ofta jag är på Valla nuförtiden (förr missade jag inte en tävlingsdag) men det känns som folket på stallbacken har blivit utfrysta. De har nämligen satt upp en massa reklamskyltar och storbildsskärmar så dels kan man inte se sista 100 metrarna – dvs helt omöjligt se en målstrid därifrån och då är ju liksom halva nöjet borta. Dels kan man inte stå vid 400 kvar på grund av reklamskyltarna. Det skulle gå att sätta dem högre upp så man kunde se under… om jag får önska. Ringside är ringside liksom. Nu rusar alla fram till en minimal liten TV för att försöka se vem som är först i mål…  och ska man kolla TV – ja, då kan man ju liksom lika gärna vara hemma…. Varför ska man ha storbildsskärm på innerplan för att serva de som har bästa platserna och är där och kollar live? jag får inte ihop det.

Ja, parkeringen var också ett kapitel för sig. När vi kom var alla parkeringar fulla. Det stod bilar precis överallt, de flesta där de inte fick stå och alla var lappade. Ingen av bilarna stod ivägen eller knasigt på nåt sätt, varför lappa dem? Vi blev hänvisade att parkera långt åt fanders i ett villaområde på andra sidan Bromstensvägen… men jag löste det på ett helt annat sätt 😉 

Nä nu ska jag ut å mata flasklammet Spotty!

Seeya!