Sia vann – och Troll vann!!!

Kl. 23

Hedvig och Troll vann appellklass spår idag! På kanonhöga poäng – helt fantastiskt bra – ni är sååå duktiga! . Läs mer i Hedvigs blog.

Kan berätta att idag ramlade platta-tunnel-polletten ner hos Busy Bus! Jippi!!!  Visserligen bara på min avklippta tunnel här hemma, men inte ens den har hon velat göra förut!!! Nu tog hon den helt utan hjälp flera gånger!  Hoppas det håller i sig till i morrn nu…

—————————–

Förmiddag:

Igår var jag i Kista och tävlade med Sia o Busy.

Sia gick stabilt och bra och vann agilityettan och blev därmed uppflyttad. Så nu är hon i kl 2 både hopp o agilityklass. Hon gjorde fina uppfarter på balans o A, fin nerfart på Aet, gungan hyfsad. Balansens nedfart fastnade hon kvar på kontaktfältet utan att sätta framtassar på marken, tog ett litet skutt därifrån i stället för att sätta dom på marken. Hade det inte varit för tävlingsdjävulen så hade jag tagit om det. Hm.  För övrigt gick hon jättefint, läste vägarna perfekt. Hon är väldigt lyhörd och lättsvängd. Stor skillnad på Sia och Fame när det gäller att svänga. Jag undrar om det är vallningsegenskaperna som lyser igenom där? Fame har lätt för att hålla ut runt fåren medan Sia inte har detta lika naturligt….

Busy debuterade. Kan direkt säga att om inte det var för att Sia skulle starta så hade jag ALDRIG anmält Busy. Hon är nämligen inte tävlingsfärdig. Hon kan inte platta tunneln.
Så jag valde att handla bort platten och diska oss båda loppen. Resten klarade hon fint.
Första loppet så sprang hon fram till nummerskylten i slalom så där hade det blivit en vägran.
Andra loppet missade hon sista pinnen i slalom.
För övrigt gick hon felfritt och höll linjen väldigt bra.
Fattas tempo och koncentration men det tror jag släpper när hon får vara med lite till. Kom plötsligt ihåg igår, att hon faktiskt var skadad i vintras och vilade nästan 3 månader! Så LITE har vi att skylla på att vi inte kommit längre…

På lammfronten inget nytt. Vind, fosterlammet, har blivit helt accepterad av sin nya mamma vilke tär skönt. Mastittackan Stora är fortfarande inte bra och lammen ser inte riktigt mätta ut. Har börjat nappa dom lite. Trillingarna mår bra men står fortfarande inne i väntan på att Minst ska växa till sig. Och det gör han med stormsteg. Nästa vecka kan dom nog få gå ut i flocken.
Alla andra går ute på dagarna nu och det är nog bara fråga om nån vecka tills dom kan gå ute dygnet runt.
Två kvar som ska lamma före 8 maj men dom ser inte riktigt färdiga ut än. Browna jättetackan blev inte dräktig denna omgången (har iaf inte satt nåt juver alls) men kan lamma till midsommar i stället.