Ska jag skippa fasta linan?

Sen några månader tillbaks har jag iPhone med Tre-abbonemang och det fungerar väldigt bra. Jag är helnöjd. Fördelarna överstiger nackdelarna för min del.
Nu kollade jag på Tres hemsida och där finns följande tjänst:

Nån som har provat?
Man säger upp sin fasta lina men får behålla numret. De som ringer till fasta numret betalar som om de ringde fast nät. Samtalen kopplas vidare till mobilen och jag betalar inget extra för inkommande samtal. Det är inte som vanlig vidarekoppling alltså. Därmot när jag själv ringer ut så betalar jag mobiltaxan.
I långa loppet kanske man tjänar på att ha det så? Det blir ju att jag använder mobilen mer och mer.
Nackdelarna är ju att man kanske vill ha mobilen på dygnet runt. Det har jag inte normalt eftersom det stör min sömn när det plingar in meddelanden mitt i nätterna (det händer inte särskilt ofta iofs).
En annan nackdel är ju om man skulle råka glömma eller tappa bort mobilen, men för vår del är det ju inga problem egentligen eftersom vi i så fall kan ringa från faxen … Vad väntar jag på?

6 svar på ”Ska jag skippa fasta linan?”

  1. Jag har tidigare haft den funktionen. Fungerade väldigt smidigt på sätt o vis. Valde att ta bort den pga ja inte hade någon användning för den. Men det är ju smidigt på så sett att man kanske inte vill att alla ska ha ens mobilnr medans hem går bra.

  2. Vi har skippat fasta telefonen. De fasta kostnaderna var så stora att det blev helt bisarrt vägt mot vad vi ringde för. Underbart att slippa. Tycker du ska testa.

    Vi har en gammal Nokiamobil liggandes med ett kontantkort i = kostar inget. Den är vår ”nödtelefon” som bara familjen har nr till. Den ligger alltid inkopplad hemma och är alltid på, aldrig ljudlös. Den kan man också ringa till mobilen ifrån om man tappar bort den.

    Do it!

  3. Jag har bara mobilen, har Tele 2 snackis o då betalar jag 19 öre/minut till alla så det är ju som ett basabonnemang på fast telefon förutom att jag betalar 39 kr i fasta avgifter istället för 145! Jag saknar aldrig en fast telefon, min räkningar är så låga trots att man ibland hamnar i telefonköer så jag skulle bara gå back på fast telefon.

  4. Vi har inte haft fast telefon på de senaste sex åren tror jag. Har aldrig saknat det. Föräldrarna pratar jag ändå bara med via MSN och Skype och skulle man vara tvungen att ringa dem nån gång så är det värt 50 öre/minut (de bor ju i Finland).

    På fasta telefonen ringde ändå nästan bara försäljare. De säljare som ringt på mobilen kan jag nog räkna på ena handen, trots så många år.

    Nödtelefonen Anna nämner var smart! Vi har ju tre telefoner tillsammans så det har inte ritkigt behövts här tycker jag men det var en bra idé.

  5. Intressant läsning och svar, jag har nämnligen varit inne på samma sak. Ringer nästan aldrig på den fasta telefonen, betalar bara en massa abonnemangsavgifter!

  6. Åh då har du bättre erfarenheter än jag av Tre. Jag hade ett abonnemang som gjorde att jag ringde gratis till alla fasta telefoner. Max 3000 min per månad. Superbra! Jag hade ingen fast telefon. (men sen blev jag ju lurad.. och då bröt jag med Tre. Men fram tills dess var det bra). Du kanske kan kombinera de abonnemangen? Vidarekoppla och ringa gratis.

Kommentarer är stängda.