Fortare Knut

Knut är verkligen superhärlig att tävla med. Känslan går inte riktigt att beskriva. Nu börjar han bli rätt hindersäker, även om det fortfarande finns en hel del som måste tränas mer. Man kan säga att vi får de resultat vi förtjänar (får man inte alltid det?).

Agilityklassen började. Helena (Wick/Jill) var där och passade på och coachade lite. Nu är du noga med kontaktfälten, sa Helena sådär lagom strängt. Jag behöver verkligen någon som tar mig örat så jag skärper mig. Jag har så lätt för att bara springa runt och njutande småle och tycka hunden är så duktig, som gör nästan rätt…
De träningstillfällen vi haft senaste tiden har jag verkligen varit noga med stadgan på kontaktfälten och han är jätteduktig. Men inte på tävling, nu är det slut med det. När han for av gungan i starten (hinder 2) så tog vi helt lugnt om och gjorde rätt. Det visade sig att han visste precis hur man gör. Likadant på A-et, han flög det i två språng och i den farten är det omöjligt ha kontroll för att göra 2+2. Fick ta om två gånger  innan han gjorde rätt. A-et är ju det vi tränat minst också (det är en förklaring, ingen ursäkt…hehe). Jag tänkte att det får bära eller brista, jag kör tills de kastar ut mig från banan … normalt går man ju av efter att ha tagit om en gång.  Tack för att jag fick köra klart! Balansen gick bättre (och den har vi ju tränat mest).
Åsa med Ell vann agilityklassen efter ett superrace. Britt och Malin T var också långt fram och tog pinnar. Grattis tjejer!

Sen var det lång väntan till hopploppet. Det var en rolig bana, snabb med en del handlingsfällor. Knut gick otroligt bra, läste vägarna nästintill perfekt. Han ramlade in lite efter platten, före slalom men räddade upp situationen själv (jag hade ingen möjlighet hjälpa honom i det läget). Det gjorde faktiskt dagen. Senaste tidens intensivträning av slalomingångar har gett resultat! Jippi! Sista hindret var muren och jag måste erkänna att jag inte minns om Knut nånsin har hoppat en mur. Pinsamt, jag vet… men jag har nåt minne av att den var med på Gotland i somras, kan det stämma? Muren var iaf sista hindret och han tvekade inte alls. Däremot hörde jag att han slog i lite. Ytterligare en sak att träna alltså. Hur det gick? Tyvärr rev han första hindret men tiden var mycket bra.
Resultat:  http://hundaktiv.se/

8 svar på ”Fortare Knut”

  1. Tack för trevligt sällskap idag! Verkligen roligt att du dels fick ut något jag tror du tjänar på i längden i agilityklassen och dels ett lopp du kan njuta av i efterhand i hoppklassen! Snart kommer nog en repris från Vallentuna… 🙂

  2. Håller med Karin MD – tiden var ju BÄST! Tänk om man kunde klona sig själv, då skulle man alltid kunna ha någon som håller i örat – för man vet ju precis vad man skulle säga om det är någon annan som ska in och köra 🙂

Kommentarer är stängda.