Får Hund Agility

Den härliga sommaren bara fortsätter och nu sitter jag här redo för att åka iväg till Smedjebacken. Senaste dagarna har varit skojiga på många sätt.
[slideshow]
Igår var det fårflytt här hemma.
Det är ingen big thing, bara att putta dem på andra sidan staketet. Men jag ville ha dem upp till vattenbaljan så alla skulle få en påminnelse om var den finns och den transporten är nog så knölig även om den inte heller är särskilt lång. Det som gör den lite tricky är att jag dels har en nylammad tacka och dels var det 30 grader varmt. Alla hundarna fick vara med, inte för att det behövdes mer för att jag råkade ha dem med. Rätt kul att se hur de överlåter till Kelli att sköta det mesta. Alla finns där i bakgrunden beredda att rycka in om det behövs. Mina guldklimpar!!!

I torsdags var jag och Sia med på Annas Tunneltokkurs
på Väsby BK. Det var precis så roligt som det låter. Kursen var nog tänkt till nybörjare men det visade sig att Sia och jag platsade bra på den…
Anna tvingade mig att blindbyta 😮 Jag är ju ingen motståndare till det på något sätt men det är svårt ändra på en gammal kärring som mig, haha. Jag har ju gjort dem nån gång ibland men det är inget jag tränat. Men Anna hade gjort en helfrän kombination där det bara var ösa järnet och hör o häpna. Jag satte tre blindbyten som en smäck! Lägg fyra tunnlar parallellt och spring, typ!

Angående byten så går ju Kelli och jag unghundskurs för Malin. Vi är just nu inne i grundhandling och bland annat kör vi framförbyten i dubbelbox. Jättebra med boxen, att kunna beta av alla typer av byten i en sån. Kelli är superduktig! En rolig övning vi gjorde var en typ av ”idioten”, ni vet man springer allt man orkar fram och tillbaka… Kombinationen var fem hopphinder rakt fram. Man skulle lära hunden skillnaden mellan att läsa handling för springa framåt och svänga.
Så vi alternerade med att släppa på rakt fram och att svänga tillbaks efter vissa hinder. Mycket bra övning! Den avslöjar allt och det är lätt att se vad som fattas. Tex. släpp, hoppteknik, svängteknik, handling dels svängsignaler men framförallt förarens fart. Så intressant se hur min fart påverkade jättemycket!

Igårkväll var jag iväg en sväng till min nya granne Anki (som har Ubbe, Pixie, Nellie, Lotta). Hon har köpt den jättefina gården som ligger nära oss. Hon har gjort så fint med massor av fårstängsel och fina hagar, en liten damm med ett gåsapar. Ja det är rena idyllen!
Kelli och Ubbe fick göra varsitt hämt på baggarna (trögt) och det gick toppen! Sen körde vi lite fösning och delningar och ja, jag är helnöjd. Det tar sig sakta men säkert med Kelli även om det fattas en del för att vara färdig tävlingshund.
 Tror Anki var rätt nöjd med Ubbemannen också, järnvägar vad de har utvecklats sen vi tränade senast för några veckor sedan. Kul!!

Nu ska jag göra sista rycket inför resan!
Vi ses!

Ett svar på ”Får Hund Agility”

  1. Vad roliga kurser! Jag känner inte att det finns någon kurs här som lockar vilket är jättetrist att bara träna själv jämt. Lyllos er som har Malin 😉 lycka till kram

Kommentarer är stängda.