En död tjur…

Eftersom senaste veckan dominerats av samtalsämnet VÄDER är man rätt less på det, ellerhur? Idag ser ut att bli en sån dag när det aldrig blir ljust. Tungt dis och lätt duggregn, 5 gr varmt och snön är snart ett minne blott! Jag skulle helst ta ett varmt bad och krypa tillbaks ner i den varma sängen … Men men, vet ju att det känns bra bara man kommer iväg ut!

Fick några roliga historier av Alexandra, tack 🙂 ! Här är en av dem:

”En smålänning åker till landet på några dagars semester. Där köper han en tjur för 1000 kronor av en bonde. Han övertalas att hämta tjuren dagen därpå. Nästa morgon kommer smålänningen för att hämta tjuren, men upptäcker att den  har dött under natten Han kräver pengarna tillbaka men bonden har redan spenderat pengarna han fått för tjuren. Då beslutar smålänningen sig för att ta med sig den döda tjuren hem
till stan, till bondens stora förvåning. Efter en månad träffas de igen och bonden kan inte hålla sig utan frågar vad smålänningen gjort med den döda tjuren. Då säger smålänningen:

– Jag startade ett lotteri med tjuren som högsta vinst, sålde 500 lotter för 20 kronor styck och tjänade 8 980 kronor.

– Men tjuren var ju död, är det ingen som har klagat? Undrar bonden förvånat.

– Visst, men bara vinnaren, och han fick sina 20 kronor tillbaka svarade smålänningen. ”